Inom loppet av ett dygn mördas två homosexuella schlagerartister i Stockholm. Polisens speciella mordutredningsgrupp blir snabbt inkopplad på fallet och utredningen leds av de erfarna kriminalinspektörerna Martina Di Gombri och Johan Ramel. Ganska snart inser de att det är en seriemördare de jagar. Men vilket är sambandet mellan de mördade? Är det verkligen homosexuella som är målgruppen? När ytterligare ett mord begås rubbas bilden av gärningsmannens val av offer och utredarna famlar i blindo. För att finna den skyldiga måste de även kunna läsa mördarens tankar. I pannan på alla offren har man funnit inristade korstecken. Vad är det för kors? Vad försöker mördaren säga? Och vilka fler befinner sig i farozonen? Ju längre tiden går, desto mer sprider sig paniken och uppgivenheten bland utredarna. Och frågan är om polisen, tillsammans med Sveriges Television, kan garantera säkerheten...
Jag trodde, mest med tanke att Ann-Christine Bärnsten är en gammal schlagersångerska att boken skulle vara mer humoristiskt lagd. Jag gillar Eurovision och schlagers, men boken är precis som alla andra tråkiga polisdeckare man hört hundra gånger om. Bra uppläsning av Marie Richardson däremot!
2014-01-31
+: Oj vad spännande! Väldigt intressant handling och spänningen var olidlig ända till slutet. Många deckare brukar vara förutsägbara men inte den här, när det bara var några kapitel kvar hade jag fortfarande ingen aning om vem som var mördaren. Det fanns för många misstänkta alla med motiv och möjlighet och när avslöjandet till slut kom så blev det ändå en aha-upplevelse. Det är så en bra deckare ska vara.
Även om fallet avslutas i boken så finns en viss scen i slutet av boken som är en cliffhanger och lämnar en spännande inledning till en uppföljare. (Jag återkommer om detta då jag läst Gröna Villan)
-: Kanske lite väl många tekniska termer och beskrivningar men det flöt ändå på rätt bra.
Omläsningvärde: Nog inte så stort, problemet med deckare är ju att själva spänningsmomentet försvinner då man vet vem mördaren är.