Dockan Bella

Bouraoui, Nina

| 2005

Flag from sv

44


»Skrivandet och kärleken härrör från samma spänning, samma glädje, samma förtappelse. Jag är rädd för att skriva, liksom jag är rädd för att älska. Kärleken öppnar vägen till skrivandet, skrivandet följer på kärleken, blandar sig med den eller förstör den.» Dockan Bella, 2005, är en självutlämnande berättelse i dagbokens form om en ung kvinnas utforskande av sin sexuella identitet, av kärlekens och skrivandets villkor. Pressröster: "Med sin kyligt distanserade ton och knappa form lyckas Bouraoui förmedla ett innehåll som känns både angeläget och allmängiltigt." Maria Wennerström Wohrne, Karavan nr 4/2005

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sanna Carlborg

2017-12-03

Betyg

En bok som är som poetiskt druvsocker, som ett mantra om kärlek, läsning och skrivande. Den är lite för okomplicerad för att vara en femma, men jag älskar den för att den är som att läsa fragment ur sin egen dagbok.

Sofia Grundtman

2013-12-11

Betyg

"Jag vet inte om man ska leva eller skriva. Jag vet inte om kärleken är skrivandets offer, eller om skrivandet utplånar kärleken, långsamt."

Timotej

2013-06-14

Betyg

Jag tyckte om den här boken först, men efter ett tag märkte jag att den bara består av ett krystat tillgjort språk med en massa upprepningar..

M

Märta Fohlin

2013-04-20

Betyg

Fina korta stycken om känslor.

BOKMANIA bokblogg

2009-10-15

Betyg

Min recension finns här:
http://www.bokmania.net/2009/10/dockan-bella.html