En tidig sensommarmorgon hittas Mattias Lindqvist dd p naturreservatet Nbbelvs mosse i utkanten av Lund. Han har blivit slagen i huvudet med en hammare. Det mrkliga r att hans mamma Lena ddades p ett liknande stt femton r tidigare. Hon verflls i hemmet nr den d sexriga Mattias sov p ovanvningen. Misstankarna fr ddet riktades mot Lenas sambo Janne, men han frsvann samma kvll och ingen har hrt av honom sedan dess.Poliserna Fredrika Storm och Henry Calment fr i uppgift att utreda fallet och de hittar snart flera likheter mellan mordet p Lena och Mattias. Kan det vara samma grningsman som slagit till igen? Men varfr har ngon riktat in sig p just familjen Lindqvist och vad har egentligen hnt med Janne? Sanningen visar sig vara betydligt mrkare och mer komplicerad n Fredrika och Henry ngonsin hade kunnat frestlla sig.
Jag kan inte sluta lsa boken!
Frida Skybck visar terigen sin styrka som berttare i Djvulsring, den fjrde delen om Fredrika Storm. Det r en bok som griper tag direkt - redan frn frsta sidan r jag fast, och greppet slpper inte frrn sista sidan r vnd. Intrigen r spnnande och skickligt uppbyggd, men det r berttandet som gr att jag stannar kvar.
Berttandet r skickligt balanserat mellan nutid och dtid, och landsbygdens tystnad fr en egen roll i dramat. Det r ngot med Skybcks stt att skildra relationer - bde de som brister och de som br - som gr att jag stannar kvar. Fredrika r en karaktr jag tror p, med styrka och srbarhet i lika delar.
Tempot i Djvulsring r vlavvgt och knns aldrig forcerat. De korta kapitlen gr det omjligt att lgga ifrn sig boken, det r ltt att tnka "bara ett till". Skybck imponerar med sin frmga att hlla spnningen vid liv utan att tumma p stmningen, hon balanserar det mrka och det mnskliga med precision. Romanen kryper under huden och en stillsam oro som vxer sakta fram. Det r en berttelse som stannar kvar, en tt och engagerande deckare med sjl och efterklang.
Sprket r lttlst utan att bli banalt, och hon har en frmga att vva in psykologiskt djup i varje scen. Karaktrerna knns levande, med lager av srbarhet och styrka, och Fredrika r en huvudperson jag grna fljer, bde i hennes yrkesroll och i det privata.
Vill du ha ngot att strcklsa i hstmrkret? D r Djvulsring ett givet val.