Mankell, Henning

| 2004

Flag from sv

188


Året är 1914, det stora krigets första år. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett hemligt militärt uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Men det han egentligen letar efter är den punkt där hans lod aldrig når botten. Lars Tobiasson-Svartman är en man med starkt kontrollbehov. Han mäter ständigt avstånd, memorerar fartygens tonnage, bestyckning och högsta marschhastighet och när han har svårt att somna tar han fram sitt lod och lägger det mot bröstet. Men det finns saker som han inte kan kontrollera och när han av en slump möter en kvinna som bor ensam på ett skär i havsbandet kommer hela hans värld i gungning och han tappar fotfästet. Trots att han är gift kastar han sig huvudstupa in i ett kärleksförhållande och snart är hans liv en malström av otrohet, lögner och självbedrägeri. Henning Mankell är Sveriges nu mest lästa författare, särskilt om man ser...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Bengt Brusewitz

2016-12-20

Betyg

Märklig bok om udda människor. En man som har svårt för att vara äkta och ärlig. Hittar på nya lögner gentemot viktiga sociala kontakter. Kan inte ens bygga upp en vettig relation med sin fru.
Gör en annan kvinna gravid. Inget konstruktivt liv. Mycket udda slut.

Lillemor Saxfors

2014-03-06

Betyg

Hyfsad. Tillhörde inte riktigt min form av spänningsbok. Trots det ändå läsbar.

M

Mats Sigfridsson

2013-07-08

Betyg

Överraskande bra för att vara Mankell. Torftigt språk som vanligt men intrigen är riktigt spännande. Tyvärr finns det människor som huvudpersonen lite överallt i ens närhet.

Ida

2011-03-24

Betyg

tragisk och mörk historia. huvudpersonen känns okontrollerbar men har samtidigt en plan. slutet känns rätt på något vis.

M

Micael Forsberg

2010-11-25

Betyg

sjukaste bok jag någonsin läst, mådde riktigt dåligt av den.

Nils Thor

2010-05-26

Betyg

Faktiskt riktigt bra. Otäck människa. (Inte författaren.)