Djevelen holder lyset er en psykologisk, urovekkende og intenst spennende roman. "Jeg er ikke ond. Men noe kom til mitt hus som jeg ikke kunne rå over. Jeg lever alene, det var ingen her til å hjelpe meg. En evighet satt jeg i kjellertrappen med pannen på knærne. Ikke enb lyd hørtes der nede, alt jeg kjente var lukten av mugg og poteter og støv. Men etterhvert hørte jeg et sus i ørene, som begynte svakt, og deretter steg. Som om noen snudde et timeglass. Sanden begynte å renne." Ordene tilhører Irma Funder, en sekstiårig, enslig kvinne som lever et stille og tilbaketrukket liv. Tilfeldig hendelser utløser mørke krefter i henne og følgene blir katastrofale. Karin Fossums bøker med den sindige og sympatiske politietterforskeren Konrad Sejer som gjennomgangsfigur, er oversatt til en rekke språk og nesten alle titlene er filmatisert for kino og TV.
Jag var nära på att först ge upp då jag upplevde den som extremt seg och ganska ointressant i början, men efter halva boken vänder den och blir väldigt händelserik och spännande. Den där psykologiska spänningen som jag tycker så mycket om. Karaktärerna känns trovärdiga och jag kan inte låta bli att känna sympati, även för de "dåliga" karaktärerna i boken, Irma, Andreas och Zipp. På slutet kunde jag inte annat än att sträckläsa för att få reda på hur alltsamman skulle sluta. Utav de Konrad Sejer-deckare jag läst av Karin Fossum så är det här absolut en av de allra bästa. Den bästa enligt mig efter Evas öga.
Slutbetyg, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!
2016-01-27
Lite seg i början men sen var jag bara tvungen att läsa ut för att se hur det går. Spännande