Djvulskyssen

Lindell, Unni

| 2013

Vivian Glenne r trettiosex r, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar p kemtvtten i kpcentret. Och hon har hemliga krleksaffrer med andra mn. En sen kvll i juli gr hon ut i vxthuset bakom radhuslngan. Men ngon vntar p henne i skogsdungen och slr ihjl henne med en spade. Omedelbart finns det tv misstnkta grningsmn: mannen i grannhuset som i sin trdgrd har en spade med spr av blod, och Vivians exman pappan till ldste sonen som lnge brkat med henne om pengar. I sin rdsla att ven frlora sin pappa frsker tonrssonen rikta polisens misstankar t ett annat hll: mot en man som frfljde Vivian i bil samma kvll som hon mrdades. Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt mnga spr att flja upp. Utredningen kring mordet r ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv. Pltsligt knns det som om precis alla i Vivians omgivning har...

Ewa H

2024-03-16

Nja, inte Lindells bsta. Blir lite lngtradigt, korta stycken r visserligen bra men hr tar allt nd fr lng tid. Tjatigt med andra ord. r heller inte s frtjust i huvudkaraktrerna Marian och Cato.

emmakicki

2019-12-11

Den tog sig p slutet men det r rtt segt p vgen dit. Frn brjan undrade jag om jag ens lyssnade p boken jag trodde fr det verkade inte riktigt s. Har mnga gnger tvekat p att fortstta lsa hennes bcker och det hr var nog sista, de r inte ens lttsmlta nog att ha som tidsfrdriv d och d.

Ullis N

2017-10-11

Konstig dialog och lite fr mngs osannolika karaktrer p en och samma gng.

Y

Yngve Carlsson

2014-03-23

Alltid gillat Unnis deckare, denna var ofrutsgbar och det gillas, smsta som finns nr man lst en halv deckare och vet vem som r skyldig.

Elisabeth Karlberg

2013-07-31

Eee

Pia Stendahl

2013-05-21

Det r en psykologisk och skrmmande historia som Unni Lindell berttar. Hon vver samman de olika karaktrernas liv och frehavanden p ett spnnande stt. Handlingen har ett ganska hgt tempo och jag drivs hela tiden framt fr att frska frst vad som egentligen hnt.

Jag tycker att Unni Lindell skriver med ett lttsamt, tydligt sprk med mnga nyanser. Inget knns verdrivet eller verdramatiserat utan det knns vardagligt och nra.

Boken r riktigt spnnande och jag har ingen aning om hur upplsningen ska bli. ven om jag kan ana mig till vissa delar och hemligheter s har jag definitivt inte helheten klart fr mig frrn p sista sidan.

Kika grna in p: www.bokbrus.se

Andromeda Stjrnljus

2013-04-06

Den var lite lngsam i brjan, och det var mnga olika personer att hlla reda p, men sedan tog den sig. Jag lyssnade p den som ljudbok och Magnus Roosmans upplsning r OK. Ofrutsgbar upplsning. Bokens allra sista mening fick mig att rysa.

Britt-Marie Kullin

2013-03-06

Det hr var den andra boken som jag har lst av Unni Lindell. Jag lste hennes frra bok, Sockerdden, fr ungefr tv r sedan. (Hr r min recension av den).

Djvulskyssen var en bra och spnnande deckare. Vlskriven och inte alls frutsgbar.

( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )