Djävulen och fröken Prym

Coelho, Paulo

| 2002

Flag from sv

885


En by behärskad av girighet, feghet och fruktan. En man plågad av mörka upplevelser i det förflutna. En kvinna på jakt efter lyckan. Inom loppet av en enda vecka måste de alla välja sin egen väg. Kommer de att välja det goda eller det onda? En mystisk främling kommer till den avsides belägna byn Viscos. Med sig har han 11 guldtackor och en märklig skugga. Den gamla Bertha, som dag efter dag har suttit utanför sitt hus vid infarten till byn, känner igen skuggan som den länge förebådade Djävulen, som kommer att föra Viscos mot dess undergång. Främlingen söker svaret på den enda fråga som betyder något för honom: är människan innerst inne god eller ond? Byborna tar emot honom med öppna armar och tilldelas därmed olika roller i ett avancerat spel som kommer att märka dem för livet. I sin nya roman skildrar Paulo Coelho kampen i var och ens själ mellan ljus och mörker, och det vi...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mikaelita Bovalius

2017-04-30

Betyg

Det här är en av de mest fantastiska böcker som jag har läst!

M

Maria Linder

2014-09-15

Betyg

Tänkvärd berättelse!
Har vant mig vid Coelhos mystik, men håller inte med om den och det är en referensram att hela tiden anpassa sig till.
Läses lämpligast som en saga eller myt med tänkvärd knorr.

S

Sara Frimodig

2013-09-23

Betyg

En annorlunda bok, som fick mig att tänka efter. Jag är väl i allmänhet inget superfan av Coelho men denna bok är den bästa jag har läst av honom!

M

Mats Sigfridsson

2013-07-28

Betyg

Första Coelho för mig. Hade inte läst den om jag inte haft den som ljudbok att fördriva tiden i bilen med. Berättelsen är väl i och för sig tänkvärd med kampen mellan det onda och det goda men ganska banal. Jag blev inte imponerad på något sätt. Ganska tråkigt språk men ändå bättre än jag hade förväntat mig. Stark 2:a.

M

Mats Sigfridsson

2013-06-15

Betyg

Första Coelho för mig. Hade inte läst den om jag inte haft den som ljudbok att fördriva tiden i bilen med. Berättelsen är väl i och för sig tänkvärd med kampen mellan det onda och det goda men ganska banal. Jag blev inte imponerad på något sätt. Ganska tråkigt språk men ändå bättre än jag hade förväntat mig. Stark 2:a

Patrik Andersson

2012-04-16

Betyg

Fin och tänkvärd lite berättelse som i sitt filosoferande liknar och på visst sätt förmedlar samma känsla som författarens mer kända bok "Alkemistan".

Nicole Persson

2011-10-06

Betyg

Enligt mig Coelho's bästa

Jasmina <3

2011-04-10

Betyg

Denna bok är bara såå tråkig, den är inte ens värd ens tid. Men jag hoppas att någon annan kan ge den ett bättre betyg. :(

Amelie Adrielsson

2010-06-27

Betyg

Boring och bara allmänt konstig... Slöseri med tid!!!

Mikaelita Bovalius

2010-03-22

Betyg

Jag älskar den här boken!! Håller med, den är bättre än Alkemisten.. Fast jag tycker iversig att de flesta av hans böcker är det, och då tycker jag mycket om Alkemisten.. Snygga bilder som dyker upp i kampen mot dig själv, och att välja rätt sida..

N

Nedhal Pirababi

2009-12-13

Betyg

Bättre än alkemisten

Mylar .

2009-09-07

Betyg

Lite banal historia och störande faktafel, men jag rycktes med, blev nyfiken och hade svårt att slita mig. Kan ge upphov till moralfilosofiska frågeställningar om man är lagd åt det hållet.

Camilla H

2009-07-23

Betyg

Om det onda och goda i människor. Vad gör en människa ond eller god. Är en människa enbart ond eller enbart god. När blir en människa helt igenom ond, kan en människa bli det.

Jag tror att Paulo Coelho försöker visa på att det inte alltid är så lätt att bedöma om någon är ond eller god. Handlingar och beslut kan vara onda eller goda. Jag tror inte att man föds som ond men av olyckliga omständigheter så kan man hamna där. Om en människa har gjort handlingar som denne ångrar, är han/hon då god innerst inne?

Det här ämnet och tankarna/frågorna som den väcker kan diskuteras fram och tillbaka i all evighet men jag ska inte tråka ut er som läser recensionen:) Väldigt intressant läsning iallafall!

"Every saint has a past and every sinner has a future." - Oscar Wilde

Jack Russel

2009-05-23

Betyg

Verkligen positivt överraskad! Gillar filosoferandet kring skillnaden mellan gott och ont - är det tillfälligheter, behärskning osv. Tilltalande berättarstil, man känner sig nära personerna och deras överväganden och den process de genomgår innan de fattar sina beslut. Det är tydligt vad som är det "rätta" beslutet, men inte självklart att välja det. Kort sagt så känns personerna i boken "mänskliga" vilket gör främlingens fråga relevant - är människan innerst inne god eller ond?