Dit floden fr dig r en smrtsam och drabbande berttelse i samma anda som Dr krftorna sjunger.1940-tal, Colorado. Den tonriga Victoria Nash lever och arbetar p en persikofarm som ensam kvinna i en familj fylld av destruktiva mn. Av en slump mter hon frmlingen Wilson Moon p gatan och de faller handlst fr varandra. Relationen r lika passionerad som frbjuden. Nr Victoria blir gravid tvingas hon fly upp i bergen och bostta sig i ett litet skjul. Hon r frkrossad av sorg, men den starka samhrigheten med vildmarken ger henne kraft att frska terta det hon frlorat. Samtidigt stiger floden i dalen och hotar att utplna hennes hem och allt hon knner till.
En stark och gripande lsupplevelse frn ett samhlle i Colorado prglad av rasism och misstnksamhet mot frmlingar. Huvudpersonen Victoria blir frlskad och gravid med en frmling, som fr desdigra konsekvenser fr henne.
2024-07-12
Dit Floden fr dig" av Shelley Read var en stark gripande lsupplevelse som fngade mig och hll mig fast tills boken var utlst. En riktig knslosam bladvndare helt enkelt.
🌿
Fint beskriven och levande bok som rr sig frn slutet av 1940-talet fram tills brjan av 1970-talet i Colorado. Boken berr bland annat vilka fljder rasism kan innebra och om att p ngot vis verleva och inte frlora hoppet och hitta en ny mening trots mnga frluster.
🌿
Tankevckande hur ngon som r helt oskyldig fr skulden fr ngot bara pgrund av personens ursprung. Det sker hela tiden men man mste pminnas om det och det hjlper denna bok verkligen till med.
🌿
nskar verkligen att denna bok blir film.💚
#dittflodenfrdig
#stark
#knslosam
#hoppfull
En drabbande debut!
S spnnande med en helt ny frfattare. Och dessutom med en bok som jmfrs med "Dr krftorna sjunger".
Nr jag nu har lst bda tv tycker jag nog att det finns likheter, t.ex. krleken till naturen och en ensam kvinnas hrda liv. Men jag tycker nog att "Dit floden fr dig" kan st upp fr sig sjlv p ett mycket bra stt. Det r en vacker, lgmld och berrande bok, en smrtsam berttelse dr man kastas mellan hopp och frtvivlan och krlek och sorg.
Det r svrt att tro att detta r Shelley Reades debut. Hennes milj- och personskildringar r fantastiska, nstan lite filmiska. Sprket r mlande och vackert, orden bljar fram, hittar sin vg som en flod som slingrar sig fram genom ett kargt landskap medan de smeker naturen. Tempot r lite lgre men det gr bara att allt hinner sjunka in och berra nnu mer.
Om du gillade Dr krftorna sjunger ska du absolut lsa denna.
En berttelse som brjar 1948 och handlar om Victoria bor och arbetar p familjens persikofarm. Nr hon mter frmlingen och Wilson, som tillhr den amerikanska ursprungsbefolkningen r det gonblicklig krlek. Men deras relation r frbjuden och nr Victoria blir gravid tvingas hon fly.
Dit floden fr dig r berrande och vldigt bra bok om bde krlek, sorg och verlevnad. En bde sorglig och smrtsam berttelse men som ven andas hopp och mod.
Nr jag la ihop boken knde jag mig bde frustrerad, ledsen och glad! Men det r svrt att stta ord p den hr lsupplevelsen. Fr Dit floden fr dig r en lsupplevelse. En prla bland bcker med ett otroligt vackert, mlande sprk och vldigt fint gestaltade miljer!
Om du tyckte om Dr krftorna sjunger tror jag att du kommer tycka om denna! Missa inte.