Dinosauriens fjädrar

Gazan, Sissel-Jo

| 2011

Flag from sv

42


Frågan om skräcködlornas ursprung och när de levde på jorden fascinerade 1800-talets vetenskapsmän, som bedrev skyttegravskrig mot varandra medan man la pussel med benbitar. Frågan om varför de försvann och huruvida de levde vidare i någon form har varit en lika omstridd fråga sedan dess. Var Tysronnasaurus rex i själva verket inget annat än en stor fågel, en förvuxen livsfarlig kalkon med tänder, komplett med fjädrar och allt.Den unga biologen Anna Bella har precis levererat sin avhandling om fåglarnas ursprung när hennes handledare hittas död. Varken hon eller polisen Søren Marhauge kan hitta en förklaring, och när Anna Bellas studiekamrat plötsligt försvinner så blir historien än mer makaber och oförklarlig. Dinosauriens fjädrar är en psykologisk thriller om förhållandet mellan existens och vetenskap, och en gripande berättelse om den hjärtslitande kärleken till ett barn.Dinosauriens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Den här boken var bra tycker ja. Denna kan ja rekommendera till er andra . Alltså en bra Deckare =)

Karin Söder

2011-07-18

Betyg

Tyckte mycket om den här boken. Det var härligt att få följa så många människor i tur o ordning, men lite konstigt att allas historia var på något sätt väldigt lika. Satt o retade mig enormt på översättaren dock...

Annimoure Nilsson

2011-07-17

Betyg

Lite uppbyggd som "Da Vincikoden" i stuket, fast bra. ;-)

Jag gillar hur hon bygger upp karaktärerna och hur hon även gör den avancerade biologin (till synes) lättförståelig för mig som lekkvinna.

Konstigt att Hollywood inte lagt sina filmrättsliga fingrar på denna ännu. Filmatiskt, sceniskt beskrivet och passar mig som en ovan, otålig läsare.

Jenny Forslund

2011-05-02

Betyg

Svårt att artbestämma denna bok. Deckare, popkultur, mislit, diskbänksrealism?? En sidvändare absolut men jag var ändå besviken mot slutet. Kunde ha sytts ihop lite bättre.