Dimman

King, Stephen

| 2008

Flag from sv

351


Vädret har varit underligt i flera veckor, och David Drayton tycker först inte att det är något konstigt med dimman som väller in över sjön efter en våldsam sommarstorm. Men ett instinktivt obehag säger honom snart att det som närmar sig inte är någon vanlig dimma. Tillsammans med sin son och en granne åker David in till stormarknaden, och under tiden omsluts staden av dimman. En rad skrämmande händelser inträffar kort därpå, och stadens invånare inser med stigande fasa att det rör sig okända och dödliga varelser i det ogenomträngligt vita. David och hans son blir tillsammans med andra invånare som åkt för att handla fast på stormarknaden, och snart bildas olika grupper bland dem. De som vägrar tro på vad som händer, de som helt enkelt kopplar bort hjärnan inför skräcken de bevittnar och domedagsprofeterna, som anser att ett blodsoffer är det enda som kan häva förbannelsen. David...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det här är en både spännande, skrämmande och fantasifull historia. Jag tycker att den håller ett bra tempo och den blir aldrig tråkig. Jag nästan sträckläste den. Den är varmt rekommenderad!

F

Filip Larsson

2013-07-03

Betyg

Tycker om detta slutet - stämningsfullt och lämnar kvar tankar och funderingar långt efteråt!

Cindy Kempe

2011-10-13

Betyg

Också länge sen jag läste. Bra berättelse där King lyckas bygga upp stämningen. Är ganska surt slut dock!

Jasmina <3

2010-11-13

Betyg

Denna bok tycker jag var bra, jag har även sätt filmen men boken var helt klart bättre

F

Freddy K

2010-10-23

Betyg

Kort, men effektfull. Innehåller många välskrivna och spännande scener. En av mina favorit-King, trots längden.

A

Adios Flamingo

2010-10-07

Betyg

Mycket välskriven förstås, men monstren är ju fåniga.

Sophia Tingeling

2010-09-13

Betyg

är detta långnovellen från skeleton crew eller nått förlängt? iaf, novellen jag läst.

Marianne Skoglund

2010-08-25

Betyg

Stämningsfullt, kusligt. Och så förstör han alltihop genom att presentera monstren! Jag hade föredragit en ond dimma framför skära larver och jättespindlar.

Karin Söder

2010-07-14

Betyg

Jag tycker ju om Stephen King, rent allmänt, och verkligen hans sätt att skriva... men Dimman levde inte upp till mycket. I mitt tycke var den föööör kort och kunde ha innehållit så mycket mer "King". Förstår du?Det blev liksom bara ett 'jaha' när sista ordet var läst.

K

Kalle Anka

2010-06-15

Betyg

Ursprungligen var Dimman en längre novell från en av de tidigare novellsamlingarna. Undrar om detta är en uppshapad version eller en kopia. Hursomhelst finns även en gammal och en ny filmatisering. Den nya filmen är hursomhelst lysande!

C

Christian Westman

2010-03-26

Betyg

Riktigt spännande, klart mycket bättre än filmen enligt mig.