Die Klavierspielerin

Jelinek, Elfriede

| 1997

Flag from de

220


Einer der meistdiskutierten deutschsprachigen Romane der letzten Zeit: Der Klavierlehrerin Erika Kohut, von ihrer Mutter zur Pianistin gedrillt, ist es nicht möglich, aus ihrer Isolation heraus eine sexuelle Identität zu finden. Unfähig, sich auf das Leben einzulassen, wird sie zur Voyeurin. Als einer ihrer Schüler mit ihr ein Liebesverhältnis anstrebt, erfährt sie, daß sie nur noch im Leiden und in der Bestrafung Lust empfindet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sara Green

2017-07-23

Betyg

Mörk historia. Läsaren som är jag, introjicerar ångesten och glömmer för ett ögonblick hur långt jag kommit på min egen resa.

J

John C

2015-10-15

Betyg

Erika Kohut närmar sig 40 och bor med sin mamma i en lägenhet i Wien. Hon skulle bli konsertpianist men lyckades inte nå ända fram och livnär sig som pianolärarinna. Hennes mor har sedan födseln haft fullständig kontroll över henne och bestämmer till och med i vuxen ålder vilka kläder hon ska ha på sig. För att få utlopp för sin frustrerande vardag ägnar sig Erika åt självskadande, spionerande på prostituerade, går på porrklubbar, misshandlar sina elever såväl fysiskt som psykiskt etc. När hon inleder en relation med en av sina manliga elever kan man förstå att det inte blir ett lyckligt förhållande...
En roman som är tämligen krävande och påfrestande men tankeväckande och svår att lägga ifrån sig. En av mina nobelprisfavoriter!

E

Elin Nilsson

2013-11-08

Betyg

Långsam, trög. Till en början helt ointressant. Hade den liggande påbörjad i flera månader utan att vilja läsa ut. Lyckades så småningom, men ger inte mersmak. Nästan synd att jag har en till oläst Jelinek-bok

Anna Lindgren

2013-08-25

Betyg

Så bra.

Liza Bolin

2011-02-09

Betyg

Ruskig, köttslig, ångestfylld, tätt skriven, oundviklig.

K

Kajsa Reaves

2010-12-15

Betyg

Den här var riktigt ruskig.

Tor von Geijer

2009-09-17

Betyg

Stilist!