Dibs söker sig själv - personlighetsutveckling genom lekterapi

Axline, Virginia M

| 2001

Flag from sv

30


Dibs är fem år och till besvär för sina lärare och sin omgivning. Hans mamma kan hålla honom i skolan endast tack vare inflytelserika kontakter. Läkarna kan inte komma pojken så nära att de kan ställa en diagnos. Är han utvecklingsstörd? Är det en fråga om psykos eller en hjärnskada? I detta skede kommer bokens författarinna in, och hon startar en lekterapibehandling med Dibs. Ingen kan undgå att känna värmen och engagemanget hos författarinnan eller att fatta tillgivenhet för pojken för hans beslutsamhet och mod. Boken kan läsas som en thriller; spänningen är inte av yttre art - det är blottläggandet av det psykologiska förloppet som fängslar. Framställningen är allt igenom autentisk och skildrar pojkens nästan omärkliga, gradvisa tillfrisknande. Virginia Axline har vunnit världsrykte som barnpsykoterapeut. Hon har varit professor vid medicinska fakulteten vid New Yorks universitet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin .

2009-11-28

Betyg

Jag läste den också både svenska och flera gånger på engelska (tror att den var kurslitteratur inför Cambridge-certifikat i engelska?) Minns att jag tycket mycket om berättelsen om Dibs.

I

Inger Mårtenson

2009-11-28

Betyg

blir pånyttfödd kan man säga.

I

Inger Mårtenson

2009-11-28

Betyg

Jag läste den på 70-talet och då var det nog den bästa bok jag läst. Jag läste den både på engelska och svenska och idag är båda böckerna borta. Det fanns tydligen fler som tyckte mycket om dem.
Dibs går igenom sitt liv med en psykolog och