Devil's Peak

Meyer, Deon

| 2010

Flag from sv

102


Deon Meyer skrev årets bästa deckare! Devils Peak är utsedd till 2010 års bästa utländska deckare av Svenska Deckarakademin. Motiveringen lyder: "Ett sydafrikanskt hämnddrama, vasst och genomträngande som en assegaj." Devils Peak är en topp på Taffelberget under vilket Kapstaden breder ut sig, och där utspelar sig också Deon Meyers nya kriminalroman. I centrum står tre personer vars hårda livsöden för dem samman: Christine van Rooyen, en ung afrikanderkvinna som hamnar i prostitution men gör allt för att skydda sitt barn; Tobela Mpayipheli, tidigare anc-soldat; Benny Griessel, en alkoholiserad polis, utsparkad hemifrån och ifrågasatt på jobbet. Tobela försöker dra sig undan sitt tidigare liv som soldat och livvakt i undre världen, men när hans adoptivson mördas under ett banalt rån som den sydafrikanska rättvisan inte förmår hantera förvandlas Tobela till en hämnare. På sonens mördare...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2019-02-02

Betyg

evils Peak är min första bekantskap med författaren Deon Meyer men inte den sista. Jag är inte jätte förtjust av kriminalromaner men Devils Peak tyckte jag jätte mycket om. Intressanta personbeskrivningar man får lära känna karaktärerna ingående, och att det utspelar sig i Sydafrika gör det ännu mer intressant. Tre trasiga människor , tre livsöden som förs samma: En alkoholiserad polis, en prostituerad och en före detta soldat som har förlorat sin son i ett brutalt rån.

Jag har nog hittat en ny författare som jag kommer få följa, och att han har skrivit många fler böcker som utspelar sig i Afrika får det verkligen att klia i mina fingrar av förväntan

E

Ewa H

2015-12-27

Betyg

Det här är snudd på en femma. Genialt upplagd med flera parallella berättelser som nästan aldrig förvirrar. Fantastisk miljö, oerhört bra personskildringar och riktigt, riktigt spännande!

F

Franz Baldinger

2014-01-17

Betyg

En fantastisk berättare som känns äkta

Monika W

2012-12-02

Betyg

Äntligen! Efter att ha läst och inte tyckt om de två tidigare böckerna av Meyer så fastnade jag slutligen för den här. Många av sakerna jag inte tyckt om finns fortfarande kvar, som de där MTV-klippen som jag bara blir irriterad på, men de är lyckligtvis inte lika många och inte lika korta. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2012/12/devils-peak-av-deon-meyer.html

S

Stefan Teppas

2012-08-22

Betyg

En solklar fyra läste genast boken tretton timmar...

Anna Dybeck

2011-10-23

Betyg

Meyer är en mästare, helt enkelt. Bland de allra bästa just nu, tycker jag! Psykologiskt trovärdiga (om än inte alldeles vanliga) människor, spännande intrig och intressant att läsa om Sydafrika med sina speciella förutsättningar. Skriv mer!

K

Kent Bengtsson

2011-10-17

Betyg

Vilken bladvändare. Man släpper den inte innan den är slut.

M

Mats Sigfridsson

2011-10-10

Betyg

Bra och välskriven kriminalroman. Det var svårt att lägga den ifrån sig. karaktärerna kändes realistiska och intrigen var både bra, spännade och reaslistisk. En riktigt trevlig ny bekantskap inom denna genger för mig. Läs den!

S

Sofie Petersson

2011-08-24

Betyg

Bra!

Engelska Väninnan

2011-08-20

Betyg

Priset fick nog boken för sin sinnrika uppbyggnad. Plus för att den utspelar sig i Sydafrika och speciellt i Kapstaden, men har Du inte varit där så får Du inte någon känsla för platsen. Krigaren, Horan och den alkoholiserade polisen var inte någon särskilt trevlig bekantskap.

Linda E

2011-07-30

Betyg

En fantastisk sammanflätat berättelse där handlingen är spännande och miljön intressant. Den kan varmt rekommenderas.

Sofia Hansen

2011-04-13

Betyg

En fängslande deckare där Meyer på ett väldigt snyggt sätt knyter ihop människors liv! Spännande och med högt tempo från början till slut! Kan verkligen förstå varför den blev utnämnd till "Bästa deckare"! Ett läsmåste helt enkelt!

harriet karlsson

2010-10-27

Betyg

Lite förvirrat i början att han byter händelse/personer med bara ett radtomrum emellan, fattade inte vem det handlade om då och då men det gick snart bra.
Mycket bra bok.

Tarja Ahlgrén

2010-08-21

Betyg

Man skulle lätt kunna anklaga Deon Meyer för att sprida kunskap i smyg. Mördarjakten blir till enkel bisak när han matar läsaren med miljöer, historia och förklaringar om dagens vardag i Sydafrika. Och det gör han utmärkt bra!