Det vita spöket

Johansson, Peter

| 2023

"Det vita spöket" är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen "Och sen så är jag död". Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa. Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma. Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror...

Anna Piippolainen

2023-10-05

Först av allt den är klockren, inga PK-pekpinnar utan brutalt ärlighet av det vi möts av dagligdags.
Kanske inte lika intensiv som den första, men fortfarande hårdkokt och massor av action. Mycket bra och våldsamt spännande. Stundvis inget för den känsliga lyssnaren/läsaren.
Det är en story där man hajar till, skrattar, nickar instämmande och ruskar på huvudet.
Helt klar en fascinerande och minnesvärd bok.
Rekommenderar att lyssna/läsa del 1 först, för bästa behållningen.
Uppläsare Lars Winclair är lysande och som gjord för storyn .

Anders Perlinger

2023-05-25

Ett hårt ibland vulgärt berättande språk men vår värld är idag hård och stundtals vulgär. Ännu en bok från Peter Johansson som fångar dig från start till slut. Ser nu fram emot hans tredje bok, hoppas den blir klar snart!