Det vegetariska köket

Brinck, Lotta

| 2002

Flag from sv

13


Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor. Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Lotta Brinck är kunnig i köket och ger ofta som råd och tips som underlättar och hjälper till. Mycket information och intressant. Här är hennes syn på vegetarisk kost, har provat en hel del ur denna bok trots att jag inte är vegetarian