Ljudbok

Det tunna svärdet

Nilsson, Frida

| 2017

Flag from sv

3


Båten färdades snabbt. En väldig massa åror förde den fram över vattnet. En sådan båt hade jag aldrig sett förut. Det kunde väl inte vara något annat än Dödens båt? - Vänta! skrek jag. Ingen hörde eller såg mig. Årorna rullade genom vattnet, lika taktfast som visarna på en klocka. - Du får inte åka! skrek jag. Men båten rörde sig allt längre ut mot det öppna havet. Roddarna stannade inte för någonting. Inte ens att jag drog efter andan och skrek från djupet av mig själv:- Mamma!När Sasjas mamma dör bestämmer han sig för att följa efter henne till Dödens rike. Det blir en lång och vindlande resa genom ett land som på många sätt påminner om vårt, men som också är annorlunda. Sasja blir vän med den goda Trine Tvefot, den modiga Prinsessan av Sparta samt med den allvarliga Höder från Harpyrien och alla tre vill de hjälpa honom att nå sitt mål. För Sasja är inte beredd att mista sin mamma. Han...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Balltorpsskolan 4A

2021-09-21

Betyg

Den här boken handlar om en pojke som heter Sasja som försöker ta tillbaka sin mamma från döden. Han får hjälp av Trine ett slags svin som kallas hildin.
Han får också hjälp av prinssessan av sparta en slags hund.

Marianne Skoglund

2018-02-05

Betyg

Väldigt lång, kanske lite omotiverat lång till och med? Men på slutet vävs trådarna skickligt ihop. Säreget, sorgligt och vackert.

Betyg

Inget för mig 👎