Det sötaste vi har

Fernholm, Ann

| 2014

Flag from sv

23


Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip. I Det sötaste vi har om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen astma, allergier, glutenintolerans,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Tindra Jansson

2017-12-20

Betyg

Fyllde inte upp mina förväntningar. Det stod att det skulle handla om "socker och växande kroppar". Visst, det gör det - till viss del. Men jag hade förväntat mig mer djupgående information om de ämnena och inte kopplingar till autism och magproblem, osv. Dvs gick boken in på ovesäntliga teman. Samt att det kändes som att hon inte så mycket var bekant med den information hon berättade, det kändes som att hon använde mycket källor, me främst skrev av, som att hon själv inte var utbildad inom det hon skrev om utan använde sig av medvetna personers kunskap. Dessutom var nästan en tredjedel av boken recept (exl bilder) och den sista delen av boken (ca en femtedel) var det bara nedskrivet en massa länkar och källor.

Hanna Melin

2015-09-22

Betyg

Mycket intressant. Många referenser till små eller stora studier och undersökningar, många paralleller till egna och andras berättelser. Lite ojämn i sin vetenskapliga stil då författaren varvar krångliga medicinska termer och företeelser med enkla tips på mat till kalas, exempelvis.

Marita Ryen

2015-05-08

Betyg

Mycket intressant bok. Man får sig en tankeställare.