Det sönderslagna örat

Hergé

| 2004

Flag from sv

508


Tintin och Milou reser till Sydamerika i jakten på ett föremål som stulits från Etnografiska museet - en mystisk fetisch med ett sönderslaget öra, som dessutom flera personer är ute efter. De träffar på Arumbayastammen och hamnar mitt i revolutionernas San Theodoros, där den dynamiske general Alcazar regerar - och Tintin hamnar verkligen i hetluften! Inspirerad av verkliga händelser och personer, har Hergé här hittat på ett land och skapat en riktig fantasihistoria! Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Den 10 januari 2004 fyller Tintin 75 år och detta firas stort med att hela serien ges ut i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Serien kommer...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lilla Peggy

2022-01-08

Betyg

En stöld har inträffat på Etnografiska Museet. Det är en fetisch som tillhört indianstammen Arambuya som blivit stulen. Det som kännetecknar fetischen är att ena örat är skadat. En dag är fetischen tillbaka på museet. Men Tintin ser att den är utbytt mot en kopia. Båda öronen är hela. Nu börjar en jakt och där Tintin snart hamnar i ett land där det just blivit revolution. General Alcazar har tagit makten över general Tapioca och han utnämner genast Tintin till sin överste. Men snart stundar krig och Tintin i sin tur blir utpekad som förrädare. Men Tintin lyckas fly och hamnar slutligen i djungeln där han träffar indianstammen Arambuya. Av dessa får han veta varför fetischen är eftertraktad. Boken börjar bra, men har ett tyvärr segt mittparti. Det är det om revolutionen i staten San Theodoros.

Blommiga Barbro

2020-07-15

Betyg

Ett spännande Tintin-äventyr där mycket hinner hända och Milou är hans ständiga charmiga följeslagare som räddar honom ett flertal gånger. Ändå når den inte upp till samma klass som de senare böckerna.
Slutbetyg, en stark 3:a!

Lars B.

2013-08-08

Betyg

Caramba! Nu börjar Hergé få ordning på helheten. Men någon får se till att plåstra om Milous svans!