Det som känns förbjudet

Hedin, Annica

| 2022

Sånt vi gör i smyg! Har du petat en snorkråka under stolen nån gång? Eller råkat tjuvtitta i en påse med paket? Kanske har du sagt att du borstat tänderna, fast det inte riktigt stämmer? Varenda människa ljuger och hittar på ibland. Det finns faktiskt rätt mycket som vi människor gör, fast det känns förbjudet. Vi kan bara inte låta bli! Med både humor och allvar skildrar Annica Hedin och Hanna Klinthage sånt vi alla gör, lite i hemlighet. En bok att läsa tillsammans och prata om, i samma anda som de kritikerrosade bilderböckerna Dom som kallas vuxna och Det som verkar farligt.

AC (mamma);
Detta är en ganska träffande och rolig bok som börjar med ett barn som är i en affär där farmor utmanar vad man får och inte får göra genom att ta en vindruva och stoppa i munnen. Sen får vi följa olika karaktärer som borstar ner smulor på golvet, fuskar i spel, snor en väns kula, ljuger om att få en hund, snokar i någons dagbok, snokar i någons väska, tjuvröker osv. Boken ramas in av fina och levande tavelliknande illustrationer som avspeglar det det skrivs om. Allt inbakat med en gnutta humor. Slutet får mig att skratta högt och kanske är det stor igenkänning på det.

Gillar skarpt denna bok och den startar fina samtal. En fullpoängare som jag varmt rekommenderar.

Philip 9 år;
Jag tycker också att boken är bra. Det är bara saker man inte får eller ska göra som är med i boken. Det är både barn och vuxna som gör saker man inte ska. Det är en vuxen som petar sig i näsan, ett barn tar en kula, ett barn känner på nymålad färg, ett barn trycker på bussknappen hela tiden. .Det är roligt men jag tror att chauffören blir arg.

Det är fina bilder i boken. Man kan vara äldre än 6 år och tycka om boken. Jag tycker om den.

Gustav 11 år:
Det är en bra bok och den passar kanske alla åldrar. Jag tror även att vuxna tycker att det är roligt att läsa denna bok. Kanske har de fuskat mer än barn för att vi inte hunnit göra alla saker än. Det är många roliga barn i boken och det är mycket som är jobbigt också. Bilderna fina. Det ser ut som att man målat med färg.