Det som aldrig sker

Holt, Anne

| 2005

Flag from sv

455


När tv-stjärnan Fiona Helle dödas börjar man genast söka efter mördaren i kretsen av hennes närmaste. Sättet hon bragts om livet på, brutalt och starkt symboliskt, tyder på att gärningsmannen kände henne väl. Men så inträffar flera mord på kända människor och alla följer samma mönster; våldsamma, välplanerade och med tydliga budskap till eftervärlden. I jakten på mördaren tvingas kriminalkommissarie Yngvar Stubø ta hjälp av sin hustru Inger Johanne Vik, psykolog och jurist med ett förflutet inom amerikanska FBI. Inger Johanne har just fött deras första gemensamma barn och tvekar inför uppgiften. Men så upptäcker hon något som får henne att inse att hon inte kan släppa fallen: Morden följer ett djävulskt mönster. De är ett eko från en tid hon gjort allt för att glömma. Plötsligt förstår hon vad mördaren vill säga och inser att de står inför det mest fruktansvärda som går att föreställa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2013-06-06

Betyg

Välskriven och spännande deckare. Bra personbeskrivningar och en spännade intrig

Karin .

2010-10-20

Betyg

Spännande!

Betyg

Kanske har jag läst någon bok tidigare av Holt, men nu var det som om jag plötsligt upptäckte henne. Boken är mycket välskriven (och väl översatt!)och har en skarp psykologisk blick. Fick stor lust att läsa mer av Holt!

sarah kings

2010-05-25

Betyg

Så spännande ! gillar verkligen denna serie av Anne Holt

Sofia Åkerberg

2009-07-30

Betyg

Jag gillar verkligen Anne Holt, eller också är det kanske Maj Sjöwall som översättare? Språket bör väl i viss mån i alla fall tillskrivas Sjöwall -- många små läckra ord i en annars ganska pang-på beskrivande stil. Historien är förvisso rätt så skruvad men håller ett bra grepp kring läsaren ända till slutet, även om jag generellt tycker böckerna om Hanne Wilhelmsen är bättre. Enda problemet skulle väl möjligen vara att Inger Johanne Vik är ganska hispig den här gången även om det finns vissa skäl till det.

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Det sker iaf att vi läser Anne Holt!