Det rånar sig nog

Inget är omöjligt när Pensionärsligan slår till igen. Med uppfinningsrikedom och handlingskraft ger sig medlemmarna ut på stöldturné för att hjälpa dem som har det svårt.Men eftersom bankerna numera saknar kontanter måste gänget söka nya utvägar. Oförskräckt tar sig Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta ut i cyberrymden och prövar lyckan bland kryptovalutor, artificiell intelligens och robotar.Med i spelet finns också en norsk oljemiljardär, antika guldmynt, förlista skepp, massor av champagne och riktigt vällagrad whisky. Nu står Pensionärsligan inför sin sista stora utmaning samtidigt som de jagas av polis och maffia ?Böckerna om Pensionärsligan har legat på topplistorna runtom i hela världen och är utgivna i mer än fyrtio länder.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lollos bokhörna

2022-11-01

Betyg

Det här är Pensionärsligans sista äventyr. De får det allt svårare i en digital värld men problem är till för att lösas och de har sitt eget sätt att göra det. De jagas av både polis och av maffian. Men ingenting är omöjligt för pensionärerna då de vill hjälpa de som har det svårt.

Det här är humor och äventyr i ett högt tempo med både klockrena och dråpliga dialoger. Pensionärsligan blir indragna i det mesta och man blir lätt svettig under tiden man läser om dem och allt de råkar ut för.

”Det rånar sig nog” är både lättläst och rolig. Det är klurigheter, humor och en aning samhällskritik. Jag tycker om karaktärerna och det är trist att det här är sista delen. Ett gott skratt förlänger livet och lockar till skratt gör verkligen den här boken.