Det osynliga barnet

Jansson, Tove

| 1998

Flag from sv

1202


En samling korta berättelser om det osynliga barnet som blev synligt igen, om Filifjonkan som trodde på katastrofer och om muminfamiljens första jul under granen i snön - och mycket mer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eva Pettersson

2015-01-05

Betyg

Ännu en fantastiskt finurlig och mysig bok om de härliga mumin-karaktärerna!

Ida

2011-09-06

Betyg

Små, korta berättelser som alla påvisar nyanser i vår människonatur. Berättelsen om Cedric rundar av boken bra, sitter och fnissar åt Sniff som inte kan hålla tyst.

Anna Lindström

2011-04-09

Betyg

Älskar Tove Jansson och hennes fantastiska karaktärer!

Liza Bolin

2011-01-12

Betyg

Fina noveller i Mumindalen. Snusmumrikens dubbla natur, Filifjonkan som har en storm i sig, och muminpappans äventyr med hattifnattarna är de absolut bästa, mörka och filosofiska sakerna att tänka på.

Maria Nordström

2010-10-09

Betyg

Minns när prästen läste den i kyrkan och alla barn fick komma fram för att se bilderna. Tyvärr var jag för gammal.

Nils Thor

2010-09-10

Betyg

En omväxlande samling berätelser, bland annat den underbara om den farliga julen.

amanda hildur

2010-03-26

Betyg

En fin samling noveller där vissa känns mer genomtänka än alla.. De bästa är klara femmor men några är lite sega. Ändå är Tove Janssons sätt att skriva helt fantastiskt och det blev många hundöron och understrykningar och hjärtan ditritade i den här boken.

I

Inger Mårtenson

2009-11-27

Betyg

Det osynliga barnet är egentligen ingen barnbok utan en bok för personer som umgås med barn. Berättelsen "det osynliga barnet" griper mig lika mycket varje gång jag läser den. Granen som kommer sist i boken är också en av mina höjdare. Jag är lika fascinerad av den varje gång jag läser den och jag har faktisk spritt den till många av mina vänner.

I

Inger Mårtenson

2009-05-25

Betyg

Berättelsen Granen sist i boken berättar om hur muminfamiljen upplever sin första jul någonsin med snö och allt...Mumintrollet vaknar mitt i sin vintersömn och märker att allt är vitt. Han funderar hur det kom, om det växte upp ur marken eller om det kom ner från himlen....Boken ger ett visst perspektiv på vår Jul.
Berättelsen Det osynliga barnet är egentligen en mycket psykologisk skildring om hur vi behandlar våra barn eller åtminstone somliga och borde kanske läsas av föräldrar. Inte som en saga för barn utan för att själva begrunda. Läs hela boken och njut!

I

Inger Mårtenson

2009-04-22

Betyg

Jag har två favoriter i den här novellsamlingen.

Granen;
sist av alla novellerna. Muminfamiljen ligger och sover sin vintersömn och blir plötsligt störda av de andra invånarna i mumindalens som far omkring och skriker att det ska bli jul.....
När mumintrollet kommer ut och ser snön undrar han om den växt upp ur marken eller om den ramlat ner från himlen....

Det osynliga branet
är egentligen en mycket pedagogisk eller psykologisk berättelse som har en soglig början och ett solskensslut....
När barnet kommer till Muminfamiljen får det en bjällra om halsen så att man vet var hon är....efter en tid ser man två fötter gå ner för trappan....

Två fantastiska böcker för alla åldrar.