Ljudbok

Det lilla galleriet i solen

Sammeli, Marie

| 2019

Flag from sv

21


Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare. Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare? Det lilla galleriet i solen är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man förväntat sig. En bok om oväntade vänskapsförhållanden,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Feelgood när den är som bäst! Som språkvetare kan jag inte låta bli att reta mig på en del språkliga konstigheter i boken, men grundhistorien är bra och när man lever sig in i berättelsen blir man varm inombords.

A

Anette Johanson

2020-02-11

Betyg

Det här var en underhållande feelgood bok, en lättläst bok med ingredienser som vänskap, kärlek, otrohet, hundar och förmågan att kunna börja om på nytt. Det var intressant att följa Julias liv som trots att livet inte blir som hon tänkt sig, blir rätt så bra ändå. Det som drar ner betyget för mig var att det i vissa partier inte händer så mycket i handlingen. Men jag tyckte det var bra tips för Kapstaden i slutet av boken.

J

Jessika Nilsson

2019-11-20

Betyg

Jätte fin bok med många igenkännliga situationer för alla oss utomlandssvenskar, men även givande för de som besökt Sydafrika eller drömmer om att komma hit, eller alla vi som gillar feelgood böcker. Många roliga moment och perfekt semesterlektyr. Toppendebut av Marie Sammeli! Väntar ivrigt på fler böker!

T

Therese's Boklåda

2019-11-12

Betyg

Jag tycker nog att titeln är lite missvisande, då det inte är särskilt mycket utav boken som utspelar sig på det lilla galleriet. Eller är det bara jag? När jag ser titeln så tänker jag mig själva handlingen lite annorlunda. Jag lyssnade på början utav boken och tror att det räddade den lite, tror att jag kanske hade lagt den ifrån mig ett bra tag om jag bara läst den i bokform, då jag störde mig en hel del på att galleriet aldrig dök upp.
Men jag gillade boken! Sluttampen utav boken var i riktigt bladvändartempo. Jag kunde inte lägga den ifrån mig och det blev väldigt sent den natten!
Man får hänga en hel del i Julias tankar vilket kan vara lite irriterande ibland men också väldigt roligt. Jag kan samtidigt förstå en hel del utav Julias ältande, det är verkligen inte någon rolig sits hon hamnade i, Tom är ju verkligen en skitstövel. Jag kan säga att min syster har en eller två utav de där Café au lait- kopparna som Julia funderar över vart de tagit vägen.

Skulle verkligen vara roligt om det kom en fortsättning på denna, då det kändes som att boken precis kommit igång på slutet. Jag hade velat att den var lite kortare i början och att den var lite längre i slutet, om ni förstår vad jag menar. Men överlag var det en mysig läsupplevelse!

Betyg

Detta är författarens första bok och en riktigt bra debut. Jag fastnade direkt för bokens omslag, otroligt fint och jag får känslan av att jag sitter vid havet och känner solens strålar och hör havets brus i bakgrunden. Boken är välskriven och lättläst, den innehåller många ingredienser som kärlek, vänskap, otrohet, sorg och nya relationener som till hunden Darth och nya bekantskaper. I boken får man följa huvudkaraktären Julias resa från flytten från Sverige till hur hon tappar fotfästet till hur hon växer och försöker hitta sitt nya jag. Kul att boken utspelar sig i Sydafrika och författaren bor där själv och avslutningsvis ger hon tips på ställen man kan besöka. En mysig feelgood om att hitta sig själv i livet och som gav mig mersmak att vilja läsa mer av Marie Sammeli så bara hoppas att hon skriver fler böcker.

C

Cecilia Jonsson

2019-10-30

Betyg

En härlig, varm och lättläst roman om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man har förväntat sig. En bok om kärlek, vänskap och att hitta sig själv i det nya.

Boken utspelar sig i Kapstaden och tycker mig märka att författaren blandar in sina personliga upplevelser av staden och livet där, vilket gör den extra rolig att läsa! Jag kan varmt rekommenderad "Det lilla galleriet i solen".

M

Myran

2019-10-25

Betyg

Fängslande feelgood-debut! Varm berättelse skriven med glimten i ögat, om att våga välja förändring och vilka möjligheter det skapar.

V

villa-freja.se

2019-10-12

Betyg

En feel good med alla de rätta ingredienserna. En riktig sträckläsningsbok att njuta av. Jag ser verkligen fram emot fler böcker av Sammeli.

Lollos Bokhörna

2019-10-03

Betyg

Det här är en berättelse om att börja om på en helt annan plats där inget blir som man har förväntat sig.

Julia flyttar med sin sambo och son till Kapstaden i Sydafrika när sambon Tom får ett jobb där. Men väl där blir inte livet så bra som hon trodde.

Det här är en välskriven och lättläst roman om kärlek, vänskap och att hitta sig själv i det nya.

Boken är riktigt bra och har ett driv framåt vilket gör att den går ganska fort att läsa. Bra gestaltningar gör att det är lätt att leva sig in i historien. Tyckte väldigt mycket om den här boken och på det sättet @mariesammeli skriver. Hoppas på att få läsa mer av henne!

J

Betyg

Rolig, härlig & underbar!

V

Villivonkansbooks

2019-09-09

Betyg

Det lilla galleriet i solen kom upp som ett boktips på Storytel och när jag såg att det var min favorituppläsare Gunilla Leining som läste boken, började jag lyssna. Jag gillar att berättelsen utspelar sig i Sydafrika, där ser jag väldigt sällan att böcker utspelar sig annars. Det är roligt att följa livet i Sydafrika för Julia och jag gillar den personliga utvecklingen hon gör genom boken. I början är hon väldigt ytlig och namedroppar skor, kläder och väskor om vartannat, vilket inte alls är mig grej och jag är nära att ge upp boken då, men jag ger den ändå en chans till och efter ett tag ändras hon till en något mindre ytlig person. Jag gillar den varma och fina kontakten som Julia får med den påtvingade hunden Darth, det får mig att längta så det gör ont efter en hund igen! Det är en charmig berättelse om kärlek, livsval, hundar och att börja om på nytt. Boken är lättlyssnad och aningens förutsägbar, med ett slut som värmer hjärtat. Den är väldigt trevlig förströelse för stunden! Som alltid när Gunilla läser är uppläsningen superb! Gunilla läser så bra att jag har svårt att lyssna på någon annan uppläsare.

Minna Matson

2019-09-07

Betyg

Nja, jag föll inte alls för den här boken. Och konst och galleri finns väldigt lite med i boken, så titeln borde ha varit en annan. Naiv. Huvudpersonerna känner jag ingenting för, de är kantiga, de väcker inget i mig. Tyvärr. Men jag ser att andra gillar boken så.

Pia Gummesson

2019-09-03

Betyg

Kan man bli kär i en bok,ja jag blev det i denna bok.❤️Karaktärer,miljö och kärlek i en härlig blandning.Rekommenderar denna varmt.Hoppas på mer från denna författare....

Betyg

Det här en riktigt bra feelgood bok som utspelar sig i Kapstaden. Men det är inte bara lull-lull utan lite allvar med. Och sedan blir man så oerhört uppretad på "en viss person" i boken. För mig är det en riktigt mysig bladvändare som lämnar en glad i sinnet med reseplaner till Kapstaden.❤