Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson

Bouroncle, Maria

| 2018

Flag from sv

8


"Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.     'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.     När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor."     Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.  Maria Bouroncle, född 1965 i...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

en av de bästa romanen jag har läst i år

Betyg

Fick boken i julklapp. Rekommenderas varmt till alla!

Betyg

En bok som är svår att lägga från sig. Händelsen är fruktansvärt tragisk och ofattbar men Maria Bouroncle får oss att förstå bakgrunden. Att hon dessutom vävt ihop berättelsen med hur Ingeborg behandlades inom fångvården efter mordet och senare på Resta gör det till en bladvändare. Och Ingeborgs brev till Artur är gripande.

Betyg

Ingeborg öde grep verkligen tag i mig. Att få ta del av hennes egna ord om sitt liv samt den målande beskrivningen av hur samhället hanterade psykisk ohälsa är fantastiskt.
Ser framemot fler berättelser från författaren.

Betyg

Blir väldigt berörd av den här historien om Ingeborg.
Språket är fint och levande. Svår att lägga ifrån sig....

Betyg

Inledningen är lysande. Den sätter tonen för hela berättelsen och sedan vill man inte sluta läsa! Språket är imponerande genomarbetat och trovärdigt för att vara en debut. Man behöver absolut inte vara intresserad av släktforskning för att ha behållning av boken utan den kan läsas som en historisk roman om hur det gick för kvinnor som begick det mest fruktansvärda brott som en kvinna kan begå.En klar trea och ett författskap som det ska bli spännande att följa!

Betyg

Verklighetsbaserat och tragisk.