Det förlovade landet

Jungstedt, Mari

| 2017

Flag from sv

76


Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel. Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anita H

4w

Betyg

Bra.

E

Ewa H

2017-08-19

Betyg

Det retar mig att jag inte kollade vad jag tyckte om den första Kanariedelen, i så fall hade jag inte brytt mig om att börja med denna. Inte ett dugg bättre är denna del, fylld av klyschor och löst sammanhängande korta avsnitt som känns ihopplockade. Dags att sluta läsa Jungstedt, tyvärr. Knutasserien hade charm, men den lyser med sin frånvaro här.

Betyg

Detta är andra delen i serien om semesterparadiset Gran Canaria, den första skrevs tillsammans med Ruben Eliassen och den har jag skrivit om här.
Liksom i den förra boken så slås man av de vackra miljöbeskrivningarna och kan känna att man ser det framför sig trots att man aldrig varit där. Vad det gäller själva deckarintrigen så är det bra som alltid i Mari Jungstedts böcker. Däremot tycker jag att offren kunde fått några sidor till så man fick lära känna dessa bättre, nu blir det lite platt. Journalisten Sara och hennes "kompanjon" före detta polisen Kristian får mer utrymme och vi får lära känna framförallt Sara lite mer. Detta är en bok som passar bra att läsa under semestern i hängmattan eller på stranden.

Betyg 4 av 5

Blommiga Barbro

2017-05-29

Betyg

Nej, en dussindeckare i stil med hundra andra böcker jag läst. Spänningen är obefintlig och karaktärerna är platta och tråkiga. Den passar säkert andra läsare bra, men från mig kan det inte bli annat än bottenbetyg.
En 1:a i betyg från mig!

K

Karolina Jonsson

2017-05-27

Betyg

Jag var i början av boken väldigt skeptisk, det är alltid lite farligt att ha höga förväntningar och rädslan för att de inte ska uppnås finns alltid där. Men när jag kom igenom och hade läst ungefär halva började det verkligen hända saker och jag tyckte äntligen att det var riktigt spännande - så spännande att jag knappt ville släppa boken. Herregud vad det händer saker hela tiden, aldrig en lugn stund. Vilket ger boken en stor förtjänst, att det hela tiden trappas upp med nya händelser som ger ännu en fråga eller ännu en ledtråd till lösningen. Jag blev påmind om hur mycket jag faktiskt gillar Maris böcker, det är bekvämt och tryggt att läsa men också känns det alltid lite nytt! Nog för att jag gillar serien om Knutas bäst, men jag hoppas verkligen att Gran Canaria-serien fortsätter, för nu börjar jag fästa mig vid huvudkaraktärerna. Så kul! Riktigt bra.

V

Villivonkansbooks

2017-05-19

Betyg

Linda Andersson hittas brutalt ihjälslagen i sin bungalow på Gran Canaria. Hennes make Benke minns ingenting från deras blöta kväll dagen innan. Är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar enkel. Men är det verkligen så enkelt?
Det förlovade landet är del 2 i serien om Gran Canaria. Jag har tidigare läst allt som Mari skrivit, dels alla böcker om Gotland samt del 1 i denna serie. Det är bekvämt och tryggt att läsa Maris böcker, man vet vad man får och Mari levererar. Det händer lite lagom hela tiden, man får följa huvudpersonerna i deras privatliv lagom mycket. Allt är sådär lagom på ett svenskt sätt. Kunde önska att hon skulle chockera när jag läser, att det plötsligt blir väldigt otäckt och så spännande att man inte kan lägga ner boken eller att det händer ngt helt oväntat. Men inte i denna heller. Det är trevlig och lättsmält läsning för stunden, perfekt sommarläsning på stranden!