Det förlorade landskapet

Det förlorade landskapet är en skimrande, rörande och förklarande memoar om händelser, människor och platser som har bidragit till att forma författarens liv. Med en uppriktighet som känns igen från den hyllade Änkans bok återkallar Joyce Carol Oates sin uppväxt på landsbygden i staten New York, med fattigdom, sjukdom och våld runt ena knuten och framtidstro, drömmar och möjligheter runt den andra.Här skildras det strävsamma slitet på familjens lilla gård, arbetet som ger så knappt resultat men som kantas av stora uppoffringar och förluster. Men vi möter också den unga fantasifulla Joyce som, inspirerad av Alice i Underlandet, börjar se livet som en ändlös räcka äventyr och som själv en dag kommer att bli en stor författare. Här tar hon med läsaren till en svunnen tid och till sin barndoms förlorade landskap."Det händer att vi en dag vaknar upp vid tanken: Här. Här är jag. Varför??

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2016-12-27

Betyg

Minnesanteckningar i tre delar. Första delen om hennes barndom och uppväxt är klart läsvärd, ibland engagerande för läsaren. Resten handlar om allt möjligt väcker inte mitt intresse.

Stefan Grip

2016-10-11

Betyg

Ojämn. Delvis väldigt intressant men ofta lite intetsägande.

Minna Matson

2016-05-22

Betyg

Fantastiskt språk och trevligt att få följa spåren i Joyces uppväxt. En av mina favoritförfattare och som vanligt är jag mer än nöjd.