Det femte laboratoriet

Thulin, Erik

| 2008

Flag from sv

10


Sommaren är på väg mot höst när lugnet plötsligt avbryts i det lilla småländska samhället Vaggeryd. En kropp med flera märkliga skador hittas i Lagans svarta vatten. Lokalreportern Elon Appelgren strävar efter ett bättre jobb på en av de stora tidningarna och ser sin chans när han får täcka sitt första mord. Det visar sig snart att offret är George Stavre, en berömd forskare från trakten som varit försvunnen sedan tre veckor. Kriminalkommissarie Lennart Eliasson börjar utreda mordet samtidigt som Elon Appelgren gräver djupare i George Stavres förflutna. En okänd, farlig värld öppnar sig för Elon. Efterforskningarna leder honom till säkerhetslabbets sterila värld, Jönköpingspolisens tråkiga korridorer och klubbar för homosexuella. Men framför allt får han en inblick i den religiösa fanatismens mörka underströmmar. Fler kroppar hittas. George Stavres före detta älskare försvinner. Och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Helena Häll

2018-05-31

Betyg

Inte direkt någon utstickande deckare men miljöbeskrivningarna är för det mesta trovärdiga. Upplösningen kändes lite kort, kunde utvecklats mer.

J

Joel Sommarsol

2009-12-31

Betyg

Den här boken är jag så kluven till. Hade alla miljöbeskrivningar och karäktärer varit med, men inte så verklighetstrogna hade det vart annat.

MEN boken fick mig att känna obehag (och ändå läste jag ut den så det säger väl en del om nmin yfikenhet och skandaltörst kanske :-() Men författaren beskriver sin arbetsplats, sina arbetskompisar, chefer, konkurrenter och andra väl ingående och med en blandning av sanning och överdrivenhet.

Till exempel när han berättar om sin enda (!!!) arbetskamrat och i boken skriver att de hade ett sexuellt förhållande och hur hon välkomnat honom tlll arbetsplatsen eftersom föregångarna varit så puckade...