Det enda jag kan göra är att gå

Förälskelsen fick resten av världen att blekna. Aldrig hade jag upplevt att någon älskade mig på det viset som du gjorde, jag var centrum i ditt liv, trots att vi kom från så skilda kulturer. När dina papper blev klara för att åka vidare följde jag efter dig, och i USA kom vi att stå varandra närmare än någonsin. Men något förändras, du tappar lätt humöret och livet styrs av dina nycker. Du säger till mig åt vilket håll jag ska titta, hur jag ska vara klädd, hur mycket jag ska prata och med vem. Jag lär mig läsa av vad som ska hända, om det är en bra eller dålig dag.Det enda jag kan göra är att gå är en öppen och ärlig skildring om hur det kan gå till att sakta fastna i en våldsam relation. Den visar hur våld i nära relationer börjar med ibland knappt märkbara signaler som ökar successivt, hur förnedringar och tillsägelser kan övergå till livshotande våld. Det är en bok till alla...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Stark, skakande & skickligt skriven!

Betyg

Deras blickar möts mitt ute i en folksamling och hon kan inte släppa honom ur tankarna och hon undrar hur hon ska hitta denna man igen. Hon hittar honom och de inleder en relation och deras förälskelse får allt annat att blekna. Efter ett tag förändras något, hans humör och tålamod blir mer lättpåverkat. Han talar om för henne hur hon ska vara klädd, åt vilket håll jag ska titta när jag möter andra människor och sen kommer första slaget.

Det här är en självbiografisk bok och det är en väldigt gripande och fängslande historia att läsa. Författaren skriver på ett sätt som gör att jag blir helt trollbunden när jag läser, jag kan bara inte sluta läsa boken, inte för att det är någon rolig historia att läsa men den känns så ärlig, stark och berörande. Redan från första sidan blev jag fast i boken och sträckläste den. Det här är en otroligt viktig bok och jag tycker författaren är modig som öppnar upp sig och skriver så ärligt om det hon upplevt. Alla dessa kvinnors historier behöver lyftas fram för att öka förståelsen hos oss alla för vem som helst kan hamna i sådan relation. Det drabbar inte bara "vissa kvinnor" utan nästa gång kan det vara jag, du eller någon nära vän eller anhörig.

Betyg

Vacker kärlekshistoria!

Betyg

Boken handlar om en underbar kärlekshistoria som blir förgiftad. Man sugs in i handlingen direkt och man blir minst sagt berusad av känslorna som beskrivs. Läsaren får följa med Ulrika på inte bara de geografiska resorna, utan den inre resan hon gör. Den som varit, eller är, i ett destruktivt förhållande kommer att känna igen sig varför det är så svårt att ” bara gå”. Slutet skänker ytterligare en dimension till berättelsen. En bladvändare som berör på djupet. Rekommenderas varmt!

Betyg

En bok som fångar och fängslar från de första meningarna.
Ulrika skriver om ett svårt ämne...med samma flow i texten, som vore detta en feelgood roman. Man blir nyfiken och vill läsa mer.
Man vill förstå...och veta vad som kommer att hända.

Det är en viktig bok att läsa, för många.

Betyg

När den passionerade förälskelsen slår till är det lätt att blunda för varningstecken som kommer smygande, och ibland inte alls så smygande. Ulrikas berättelse är för mig en beskrivning av hur vår vilja att se det goda i människor och att förlåta kan leda till förödande konsekvenser. Det är en berättelse om kärlek och om hur smärtsamt det är att inse att den du älskar också är den som kan leda dig raka vägen mot avgrunden. En insikt som Ulrika in i det längsta skyggar för

Betyg

Deras blickar möttes, det var kärlek vid första ögonkast. Vem var denna man? Hon måste hitta honom igen.

De kunde knappt vara ifrån varandra. Kärleken var så stark. Men med tiden blir han mer och mer kontrollerad. Han vill inte hon ska klä sig så, inte umgås med någon, inte titta på någon. Han som kom från en annan kultur accepterade inte hennes fria sätt att leva. Det räckte inte med ord, utan han tog även till våld och hot. Efteråt lovade han att det inte skulle hända igen.

Att ta sig ur en destruktiv relation är inte lätt. Trots alla tecken som kommer ett efter ett. Känslorna finns ju där, och han ska ju inte göra om det.

Detta är en självbiografisk berättelse som verkligen berör mig. Hon skriver väldigt öppet och ärligt, vilket gör det skrämmande. Man blir så arg och ledsen över hur vissa män behandlar kvinnor. Det är ett tungt men viktigt ämne, som aldrig får tystas.

Rekommenderar verkligen denna bok.

Betyg

🌹Detta är precis så som det kan vara i vissa sjuka relationer som spårat ur helt.
Man ser sig blå på kärleken tills man är fastlindad som ett litet tunt snöre som sakta börjar att luckras upp i kanterna & börjar brista.
Det är då de första slagen brukar hagla utav Hel....
Denna bok är bra på sitt egna lilla sätt men den är väldigt stark....
Man kan irritera sig oerhört mycket på tjejen ifråga.....🤔🤔🤔
Så både uppläsaren & viss del av innehållet ger denna bok
Sina 💜💜💜 av 5st hjärtan🌹

Betyg

”Det enda jag kan göra är att gå” är en berättelse om en stark förälskelse mellan en man och en kvinna från helt olika kulturer. Det är en stark och ärlig självbiografisk skildring av hur det är att fastna i en destruktiv relation. Att långsamt tänja på sina egna gränser för vad som är ”normalt”. Att in i det längsta vilja tro gott om andra och tro att kärleken övervinner allt. Att sakta men säkert börja tvivla på sig själv. Att ursäkta den andres beteende och själv ta på sig skulden. Att börja anpassa sitt eget beteende för att undvika konflikter.

Trots att det är en berättelse som med stort allvar behandlar ett tungt ämne finns det en lätthet i språket och ett framåtdriv som gör att jag har svårt att lägga boken ifrån mig. Även om jag från början förstår att det bara kan sluta på ett sätt (eller kanske två, men det andra alternativet vill jag inte ens tänka på...), så vill jag verkligen veta hur det går.

Det här är en bok som behöver läsas av alla som tror att det är så enkelt som att bara gå vid första slaget.

Rekommenderas starkt - läs den!