Det du inte minns

Harriet Lane

| 2016

Flag from sv

9


Pulsslagen i öronen dränker ljudet av fläktens lågmälda roterande i taket medan jag anstränger mig till det yttersta för att kunna höra ljudet av Bens fotsteg i hallen, skräckslagen för att bli påkommen här, med att göra så här. Vad håller jag på med egentligen? När Ninas och Emmas vägar av en slump korsas uppstår en trevande vänskap som för alla utomstående ter sig obegriplig. Emma är hemmafru med en tvåårig son och ännu ett barn på väg, har gett upp sin spännande karriär inom tv och känner sig nedstämd, låst och ensam. När Nina, den begåvade konstnären, sval, sofistikerad och välbeställd, sträcker ut en hand är det som en livboj för en drunknande. Emma är tagen av Nina, överväldigad och tacksam över hennes intresse. Det dröjer inte länge innan hon betraktar Nina som en god vän. Men vad Emma inte minns är att de en gång för länge sedan kände varandra. Nina har däremot inte glömt. HARRIET...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marianne Skoglund

2016-10-07

Betyg

Suck. En sån bok som får mig att undra varför jag spiller tid på den. Hämnd brukar vara ett kärt motiv men i den här tunna soppan bygger allt på att man inte vet vilket förorätt den ena personen anser sig blivit utsatt för. En relationsroman nödtorftigt förklädd till psykologisk thriller.

Britt-Marie Kullin

2016-07-14

Betyg

Betyg: 3,5 av 5.

En lite speciell spänningsthriller. Lite annorlunda med en krypande stämning i sig. Man får följa dom två kvinnorna i varannat kapitel, och får läsa om samma händelser från två olika håll.

Välskriven och lättläst tyckte jag att den var. Och bra och läsvärd.