Det är svårt att vara Elvis i Uppsala

Hemmingsson, Nina

| 2012

Flag from sv

55


Utan Nina Hemmingsson skulle den svenska så kallade serierevolutionen aldrig ägt rum. Det är svårt att vara Elvis i Uppsala är ett urval av de tecknade serier som Nina Hemmingsson publicerat från debuten 2004 fram till idag. Boken inleds med serierna från debuten Hjälp, som varit utgången i snart tio år. Jag är din flickvän nu kom 2006 och blev Nina Hemmingssons stora genombrott, här återfinner vi de serier som var med där. För övrigt består denna samling av över 50 sidor nytecknade serier som aldrig tidigare varit i bokform. Den första serien var Det är svårt att var Elvis i Uppsala som handlar om två systrar som växer upp i Uppsala. Ett av huvudpersonens första minnen är att den äldre systern visar tidningens stora...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eyez Only

2013-06-03

Betyg

Det är skitfult tecknat. Men samtidigt så jä***a snyggt. Fast på ett fult sätt. Och det är inte kul. Bara tragiskt och sorgligt. Fast kul på ett bittert och ändå komiskt vis. Så man skrattar. Fast det inte är kul. Egentligen. Men ändå. Och...Äh, glöm det. Det går inte att förklara. Läs själva så förstår ni.

Marianne Skoglund

2013-01-28

Betyg

Mindre humor och mer svärta i denna mastodontupplaga som innehåller mestadels (?) tidigare publicerat material. Men som föregående talare skrev: Nina är ju alltid Nina och hennes lägstanivå är väldigt hög.

A

Anna Nyman

2012-11-30

Betyg

nina är ju alltid nina, men här har jag ju faktiskt läst det mesta redan.