Det är så du förlorar henne & Sjunk

Diaz, Junot

| 2013

Flag from sv

28


Nu ger vi ut Junot Diaz nya novellsamling Det är så du förlorar henne tillsammans med hans debut, novellsamlingen Sjunk (1998), dessa två novellsamlingar har flera trådar som knyter dem samman.De båda böckerna Det är så du förlorar henne och Sjunk innehåller noveller om unga människor från Dominikanska republiken, invandrare i New York, i New Jersey eller ännu kvar i sin fattiga, havsomflutna hemtrakt. Deras värld är stadd i förvandling, familjestrukturen faller sönder, vänskapsband knyts och löses upp och sexualiteten spränger fram; en våldsam värld som skildras inifrån, utan spår av sentimentalitet eller frosseri. I hans nyaste novellsamling står kärleken i fokus, den oförglömliga och omöjliga kärlekens kraft. Han blottar det mänskliga hjärtats eviga längtan och oundvikliga svaghet.Junot Dias skildrar sina gestalters coola attityd och underliggande desperation...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Nikolaj T

2014-07-26

Betyg

'Fast hon kan fortfarande le, och leendet är så varmt att det är ett under att hon inte sätter eld på något.'

A

Angela Alvarez

2014-03-10

Betyg

Det här är ingen ordinär novellsamling, det här som att krascha in i en dominikansk regnbåge och komma ut på andras sidan dränkt i Sancocho och sofrito. Junot är ett novellgenius.

M

Mary G

2013-01-14

Betyg

Junot Diaz fantastiska språk är den här bokens främsta styrka. Boken är dock lite rörig i sitt upplägg, vilket gör att betyget blir en fyra istället för en femma.