Ljudbok

Det är jag som är Caroline

Barlach, Peter

| 2016

Flag from sv

33


Det är jag som är Caroline är inte en fortsättning på de tidigare böckerna om Caroline utan en fristående tillbakablick på hennes liv som 17-åring. "Men flytta hemifrån då för fan! Det är nästan en timme sedan mamma skrek de magiska orden, men de klingar fortfarande som en skön refräng i huvudet. Det var allt jag behövde höra". Caroline är 17 år och flyr undan sin överbeskyddande mamma. Det blir en händelserik vinter och hon träffar människor som kommer att påverka henne för resten av livet. Förutom att hon kommer närmare sin alkoholiserade pappa som lär henne allt han kan om matlagning träffar hon Andreas, som hyr ut sina bortresta föräldrars matkällare i villan på Lidingö för tusen kronor i månaden. Hon inleder ett förhållande med Joakim, en gift, äldre man som raggar upp henne i delidisken där hon jobbar. Och så träffar hon Stephanie, en före detta knarkare och fotomodell...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena Nilsson

2017-10-18

Betyg

Den här tyckte jag om! Behövdes något helt annat när man, som jag, har fastnat i deckarträsket. Här är det lättsamt men med ett stänk av allvar, mycket humor men även sorg. Rekommenderas!

Britt-Marie Kullin

2016-07-27

Betyg

Jag har nyligen lyssnat på dom två böckerna Konsten att vara Caroline, och Nyckeln till Caroline.

Den här boken, Det är jag som är Caroline, utspelar sig före dom två ovanstående böckerna, och handlar om när Caroline är sjutton år.

Tycker att den var lika bra som dom två tidigare böckerna. En härlig blandning av ytlighet och djup. Och av humor och allvar.

Jag lyssnade på boken som en ljudbok, mycket bra och trevligt uppläst av skådespelaren Frida Hallgren, via Storytels app, och det tog cirka sex timmar, på 1,25 gångers hastighet.

Alva Ordnörden

2013-01-26

Betyg

Ärlig och speciell, Caroline är en fantastisk karaktär!

Betyg

Cool bok om en annorlunda tonåring. Allt var bra förutom slutet som kändes påtvingat.