Det andra arvet

Sanglert, Malin

| 2022

NOMINERAD TILL ÅRETS DECKARDEBUT 2022! (Crimetime Award) ?Det är välskrivet, drivet, och dramatiskt. En riktig bladvändare och en historia som sticker ut.? ? juryn Crimetime Award Årets deckardebut Sofie ärver sina morföräldrars sekelskiftesvilla på västkusten av en moster hon aldrig träffat. Hennes plan är att renovera huset till en perfekt sommaridyll, samtidigt som hon dokumenterar förvandlingen till en inredningstidning. Renoveringen kantas av minnen från barndomens somrar i Skärviken, oförklarliga fotografier och alltför många glas bananlikör. Huset verkar gömma hemligheter, och i takt med att hon rensar ut, väcks allt fler frågor. Varför bröt morföräldrarna kontakten med Sofie, och hur kommer det sig att hennes mamma blir så upprörd när hon hör att Sofie är i Skärviken? Huset som hon förknippat med skollov och salta bad känns inte längre tryggt,...

Katarina Nord

2023-11-16

Trea med spets! En bra uppläsning, målanse språk och bra beskrivningar, jag läser också gärna fler böcker av författaren!

Katarina Nord

2023-11-16

Britt-Marie Kullin

2023-03-08

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Det andra arvet, är författaren Malin Sanglerts debutbok. Och jag tyckte att det var en bra debut. Boken är välskriven, spännande, och inte helt förutsägbar. Jag kan absolut rekommendera den, och jag läser gärna fler böcker av författaren i framtiden.

Maria Jacobsson

2022-10-01

En seg början som tar sig i slutet. Alla inredningsgrejer tar för stor plats, tills det händer saker som gör att Sofie börjar tvivla på att det var en bra idé med det där reportaget. Då blir boken spännande och svår att lägga ifrån sig.

Monica Bäckelin

2022-08-31

Spännande, underhållande och intressant, en bladvändare.

Karin .

2022-08-27

Välskriven, men alltför många likartade skeenden gör det utdraget och långsamt.