Boken är främst avsedd för de nordiska länderna och det har styrt valet av frukt och bär. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för allmänheten att få tag på ? både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta.
Boken inleds med ett uppslag där de bär som finns med i recepten finns med på den vänstra sidan på bild. Den motsatta sidan har en inledande text om författarens tanke med boken. Därefter följer recept på den ena sidan och en utfallande bild på den andra. På vilken sida bild och recept placeras varierar.
Boken ingår i den så kallade ?Kladdkakeserien?, där boken Kladdkakor redan utkommit (våren 2003) och blivit en succébok, som trycks om nio gånger för närvarande. Den är såld i över 60.000 exemplar i Sverige!
Bilderna i boken är vackra och rena. Recepten är läckra och lätta att laga till. Ingredienserna är få och enkla att få tag på. Det är i första...
Visa mer
Boken är främst avsedd för de nordiska länderna och det har styrt valet av frukt och bär. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för allmänheten att få tag på ? både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta.
Boken inleds med ett uppslag där de bär som finns med i recepten finns med på den vänstra sidan på bild. Den motsatta sidan har en inledande text om författarens tanke med boken. Därefter följer recept på den ena sidan och en utfallande bild på den andra. På vilken sida bild och recept placeras varierar.
Boken ingår i den så kallade ?Kladdkakeserien?, där boken Kladdkakor redan utkommit (våren 2003) och blivit en succébok, som trycks om nio gånger för närvarande. Den är såld i över 60.000 exemplar i Sverige!
Bilderna i boken är vackra och rena. Recepten är läckra och lätta att laga till. Ingredienserna är få och enkla att få tag på. Det är i första hand recept på desserter och i andra hand på bakverk. 29 färgfoton, 30 recept.
Desserter med frukt och bär är en liten och läcker presentbok!
Om författaren:
Claes Karlsson är sedan fyra år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning. Detta är hans andra bok, men den första boken på ICA bokförlag.
Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker