Ödesryttarna. Legenden vaknar

Dahlgren, Helena

| 2019

Flag from sv

2


Ödesryttarna. Legenden vaknar är en klassisk hästfantasybok med hisnande äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil! Följ med Lisa, Alex, Linda och Anne när de upptäcker sina krafter och slungas ut på ett äventyr långt borta från vardagen i skola och stall. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har över 500 000 aktiva spelare per månad.När de fyra ödesryttarna, och deras fyra hästar, är samlade på ön Jorvik kommer det goda att segra. Så lyder sägnerna. Men Lisa och hennes vänner har svårt att ta sägnerna på allvar. Och sedan Lisas häst stals från Jorviksstallet, och hennes pappa spårlöst försvann, så har vännerna än mindre tid över till gamla legender och profetior.Tillsammans med vännerna Alex och Linda ger de sig av ut i Jorviks magiska och farliga landskap för att söka svar på vad som egentligen händer på ön.Samtidigt har Anne...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

För dig som gillar speciellt mycket spelet star stable den handlar om Lisa Alex Anne Linda dem kallas ödes ryttarna . Och om man skulle gilla denna bok skulle man älska dem andra böckerna .

T

Therese's Boklåda

2019-03-25

Betyg

När jag började läsa första delen, Jorvik kallar, så var jag inte riktigt med på att det skulle vara fler delar och blev lite besviken då det var så mycket ouppklarat på slutet. (kommer ihåg att jag tänkte, men hur i hela friden ska det här hinna klar upp sig, det är ju bara typ 40 sidor kvar) Men var ändå väldigt förtjust i boken och själva storyn. Den här andra delen känns väldigt mycket som en mellanbok och det är den ju också, för som det verkar så ska det komma två delar till.
Legenden vaknar är väldigt snabbläst och med många spännande partier, men det är ändå något som skaver, som jag inte riktigt har kunnat sätt fingret på än. Men skulle gissa att det till största delen är frustrationen över att inte få svar på alla de tusen frågor som finns. Vem kan de lita på och hur mår Lisas pappa för att nämna några... Och den största frågan är ju, när kommer nästa del?!