Der Sound meines Lebens

Flag from de

P

Peter Berggren

2020-09-13

En rolig och gripande bok. En klar favorit.

Tommy -

2019-09-01

Typisk Tropper-roman. Frsker ta tag i de svra frgorna men gr det alltid med samma knep.

Emma

2017-01-29

nnu en hrlig tragi-komisk berttelse av Tropper... Silver r en skitstvel till farsa, som aldrig har engagerat sig fr ngon annan n sig sjlv och absolut inte r den rtta att ge ngra rd. Det r bara det att han str fr att det r sn han r... det r liksom det som gr att han kommer undan med det och till och med framstr som riktigt sympatisk. Trist slut, istllet fr att avgra hur det ska g hller frfattaren det ppet. Handlar om sknheten och vrdet i det som inte r perfekt. Hur det ofullkomliga kan bli mer vrt p ntt stt, eftersom trasiga mnniskor behver varandra.

Johan Norn

2016-08-21

Alla Jonathan Troppers romaner r som en skn film att titta p en sndagseftermiddag. Visst r det starkt kryddat av amerikanska rter, men allt som oftast slipper du det dr stsliskiga som annars fljer med i frpackningen. Har du lst han frut vet du vad du fr - mycket humor och en stor dos komplicerade familjefrhllanden och sklart en frvirrad och misslyckad man. Jag gillar det. Bra sprk, lagom intressant och framfr allt underhllande.

Anna Hedenstedt

2016-03-28

Trevlig kravls lsning. Pappa-dotter-relationen var dock lite fr soggig fr min smak.

Josefine Ejebjrk

2015-03-26

nnu ett msterverk av Tropper. ven denna bok hller hg klass med mycket knsla.

Hedvig Marklinder

2014-12-15

Tycker inte att man kan kalla den en feel-good bok, snarare tvrtom. Hade vldigt svrt att komma in i boken och nnu svrare att ta mig ur den, en enda rra.

Maria B Hansson

2014-07-21

Tropper har ett underbart stt att hitta det komiska i det tragiska. Jag skrattar sllan hgt nr jag lser -men Troppers formuleringar r fantastiska. Hans beskrivningar av trasiga familjer r klarsynta och krleksfulla. Och denna gillade jag verkligen slutet p.

Jessica Appelqvist

2014-07-16

Orkade inte lsa mer n halva. Ingen bok fr mig.

Brjade rtt kasst, men sen blev det bttre. Jag lskar hans bcker, men den hr r tveklst den smsta (ven om den r helt okej). Lttlst, underhllande och man vill verkligen veta hur det gr.

Ytterligare en bok av Jonathan Tropper som med sin speciella, lite humoristiska berttarstil kan gra en enkel historia till att vilja lsa klart. Ltt underhllning nr man vill ha ngot avkopplande att lsa.

Nina Gustafsson

2014-06-07

Visst drar jag p smilbanden ngon gng men kanske hade jag fr hga frvntningar frn Sju jvligt lnga dagar. Den hr var mycket smre.

Elin Niklasson

2014-01-15

Inte alls lika bra som hans tre tidigare bcker. Knde liksom ingen sympati fr ngon av karaktrerna.

Marita Ryen

2013-11-27

Lika bra som de tidigare bckerna. Allvarlig och rolig bok.

OBS! Jag lste boken - lyssnade ej p ljudboken!

Bcker skrivna av mn fr mn - och alla andra, hittar inte alltid rtt rent sprkligt.
Denna bok visar hur det kan g till. Med vrme, smrta och sorg samt en obndlig krlek, tar Jonathan Tropper upp mnga mnen. r det vrt att leva till varje pris nr allt hitintills i livet visat sig gtt t skogen? Har inte alla rtt att sjlv f vlja om en operation ska ske eller ej?

Silver, mannen i boken, rkar ut fr en stroke och sedan blir ingenting sig likt. Hans deprimerande tillvaro p Versailles, lgenhetshotellet dr alla ensamstende f.d gifta mn huserar, visar hur patetisk han r. Dagarna frdrivs vid poolen dr Silver och hans vnner Jack och Oliver, spanar p collegebrudar.

Dialogerna, bde de yttre och inre, visar p en stor mnniskoknnedom av frfattaren. Karaktrerna gr sina egna vgar, utan gngse regler och moral.

En uppfriskande bok med lite svart humor, vilken jag varmt rekommenderar. Kanske speciellt till den dr mannen du inte vet vilken bok du ska ge?

En bok fr alla - fr mn, om mn och oss andra. Vi som vill frst hur mn tnker....

Bridget Jones ur en mans gon! En man vid namn Silver som efter en stroke alltid talar sanning OCH inte alltid vid de mest lmpliga tillfllen. Jonathan Tropper, vilken kille!

Carolina E

2013-10-28

Tragisk och komisk p samma gng och i en salig blandning. Lttsamt sprk som knns kul trots en ganska tragisk handling.

Johanna Hellstrm

2013-10-23

Briljant med fantastiska dialoger!

Lina Zackrisson

2013-10-23

Tropper r rolig mitt i vardagen liksom. Drpligt och tokigt men realistiskt. Lite fr mkt sexsnack i denna, fr min smak.

Britt-Marie Kullin

2013-10-04

Det finns fyra bcker av Jonathan Tropper versatta till svenska. Det hr var den andra som jag lste. I somras lste jag ?Konsten att tala med en nkling?, som jag tyckte mycket om. Hr r en lnk till min recension av den.

?Frdelarna med en kollaps? tyckte jag ocks mycket om. Det r samma hrliga svarta humor i den. Och det uppblandat med gripande och rrande allvar. Hrligt flyt r det i boken, som r mycket lttlst.

En riktigt ?feel-good?-bok r det tycker jag, ven om den innehller bde mrker och smrta.

Jag rekommenderar verkligen den hr boken, och ven den som jag tidigare lste. Och jag ska absolut lsa dom vriga tv bckerna som finns p svenska.