Den yttersta lyckans ministerium

Roy, Arundhati

| 2017

Flag from sv

25


En vidunderlig roman om kärlek. Kärlek som föds där man minst av allt förväntar sig det. Kärlek man ger allt för. Kärlek man går under av. Arundhati Roy återvänder till skönlitteraturen tjugo år efter att den älskade och bästsäljande roman De Små Tingens Gud vann Man Booker-priset. Den yttersta lyckans ministerium är en mäktig kärlekssaga som tar oss med på en resa genom Indien, från Delhis trånga gränder till Kashmirs mäktiga berg. Vi möter Anjum som en gång hette Aftab och var någon helt annan. Hon rullar ut en matta mellan två gravstenar på en kyrkogård och kallar det sitt hem. Allt fler söker sig till henne, och kyrkogården blir snart en tillflyktsort för stadens utstötta som där finner tröst, vänskap och hopp. Arundhati Roy är född 1961 i den indiska delstaten Kerala, är författare, samhällsdebattör och fredsaktivist.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Lindberg

2021-09-07

Betyg

Jag älskade den här boken, som dock är lite krävande ibland. Det är många personer att hålla rätt på och romanen kräver lite bakgrundskunskap om Indien för att man ska hänga med i svängarna. Roy drar sig inte för att vara politisk och kritisera den indiska regeringen, att skildra de utsattas position och de privilegierades hänsynslöshet. Det är ett gediget arbete bakom denna roman, som jag saknade mycket när den var slut.

Nanna Naumann

2018-08-06

Betyg

Lite för lång, men ändock fascinerande.

Torbjörn Nilsson

2018-01-01

Betyg

"Ett skratt kunde trots allt bli ett fotfäste i framtidens bergvägg."
En myllrande berättelse om dagens Indien och särskilt Kashmir. Blodig, hänsynslös, galet mänsklig av en skönt radikal författare utan skygglappar.