Ljudbok

Den vita frun

År 1784 reser Maria som sällskap till Juliana Bielke och hennes mor Dorotea från Stockholm till Borgeby slott i Skåne. Den vackra och utmanande Juliana har förargat sin mor genom att i hemlighet förlova sig med en fattig konstnär, och därför beslutar Dorotea sig för att ta med dottern bort från storstadens lockelser till Borgeby, där tre ogifta och adliga män befinner sig. Maria, som levt tillsammans med familjen Bielke sedan hennes mor dog i dysenteri, är i jämförelse med Juliana alldaglig och tillbakadragen och van att befinna sig i skuggan av sin välgörares dotter. Familjen som residerar på Borgeby slott präglas av inre motsättningar och mörka hemligheter. Maria kan inte låta bli att undra över deras avsikter. Varför har sällskapet egentligen bjudits in till slottet? Maria blir snart varse att allting inte står rätt till på slottet. Det sägs att det är Den Vita Frun som spökar i de mörka...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

villa-freja.se

2018-09-27

Betyg

Jag har läst ännu en historisk roman av Frida Skybäck. Hennes bokhandel-bok med nutida handling har fått stor uppmärksamhet, men jag tycker bäst om hennes historiska verk. Så är också Skybäck före detta lärare i historia och svenska.

Den vita frun är kanske en aningens förutsägbar, men det kan vara skönt att läsa en sådan bok mellan varven också.

A

Annika Sjöström

2017-05-28

Betyg

Så banal. Stereotypa personligheter och helt förutsägbar handling.

Jasmina <3

2014-12-15

Betyg

Den här boken var spännande och bra tycker jag

Blommiga Barbro

2013-11-16

Betyg

Jag tycker att själva grundidén är helt okej. Men språket är banalt, och ursäkta mig- men konversationerna karaktärerna emellan är så orealistisk skrivna med någon form av modern touch att det enbart blir pinsamt. Jag lyssnade på ljudboken, något jag verkligen inte kan rekommendera. Uppläsaren Hanna någonting- är utan tvekan den sämsta uppläsaren jag någonsin hört! Och gudarna ska veta att jag har hört många bedrövliga uppläsare. Hon borde förbjudas från att läsa in fler ljudböcker!

Sara Eriksson

2013-08-17

Betyg

Jag tycker mycket om historiska romaner som utspelar sig i svensk miljö.. Det får mig att känna mig lite delaktig på något vis :) Språket flöt på, och historien var lätt att ta till sig.

Maria Nordström

2013-06-13

Betyg

Roligt att Frida Skybäck ger sig på att skriva historiska romaner.