Den vita drottningen

Gregory, Philippa

| 2010

Flag from sv

92


Kärlek, makt och dödliga intrigerRosornas krig är en serie inbördeskrig som utspelade sig i England under åren 1455 till 1485 mellan släkterna Lancaster (med en röd ros i vapenskölden) och York (med en vit ros i vapenskölden). I Den vita drottningen får vi följa en kvinna som slåss för att överleva och för att få makt, mitt under ett brinnande krig.Elisabet Woodville är änka. Hennes man har, som så många andra, dött i inbördeskriget. Hon tillhör släkten Lancaster som har förlorat många män, mycket mark och nästan all makt. En dag möter Elizabeth en man och blir blixtförälskad. Men mannen tillhör släkten York, den för tillfället segrande sidan i rosornas krig. De båda gifter sig, trots släkternas reservationer. Och så småningom installeras de som kung och drottning av England.Elizabeth stöttas av den makthungriga släkten Lancaster men överallt finns det konspirationer. Många män och kvinnor...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2021-01-29

Betyg

Jag blev förälskad i Philippa Gregory efter att ha läst Den andra systern Boley. Har efter det läst fler böcker av henne och fast ingen är lika bra som den boken är det ändå fantastisk läsning. Det samma gäller Den Vita Drottningen. Hade historien lektionerna under min skoltid varit lina spännande samtidigt lärorika som Gregorys böcker hade jag idag varit professor.
Kommer självklart fortsätta på serien Rosornas k

Nerdy Books

2019-04-17

Betyg

Jag är ett fan av Philippa Gregory och tyckte om den här boken faktiskt. Berättelsen var intressant med sina intriger, dåtidens kultur och synsätt samt alla krig. Dock kan jag hålla med om att den ibland var lite långrandig, vilket kunde ha gjorts bättre. Men överlag var den väldigt bra!

https://nouw.com/nerdreadingbooks

Malin Sundman

2016-08-08

Betyg

Svag trea. Lite händelselös och dåligt slut. Gillar dock hennes språk.

Therese Östman

2014-06-30

Betyg

En bra bok, man drogs tillbaka i tiden. Den kändes långdragen på vissa ställen. Betyg: 3,5

Betyg

Detta var en bra bok tycker jag =)

J

Jessica Lundh

2013-09-28

Betyg

Lite långdragen, inte hennes bästa bik

Elisabeth E

2013-02-25

Betyg

Bästa Gregoryboken hittills!

Betyg

Älskar hennes böcker!

Linn Lagerström

2011-03-15

Betyg

Inte alls samma standard som Gregorys andra böcker.

Josefine D

2010-06-15

Betyg

Tyckte verkligen om denna bok, även om den kunde bli lite seg ibland. Tidsepoken och de historiska personerna som boken speglar är som vanligt väldigt intressanta att läsa om! :)

Engelska Väninnan

2010-05-27

Betyg

Verkligen en klent berättad historia. Men tiden och personerna är ju intressanta. Hennes äldsta dotter blev mor till Henrik VIII. Hoppas fortsättnigen blir bättre.