Den utbrände kronofogden som fann lyckan

Sjöberg, Fredrik

| 2008

Flag from sv

18


Författaren Fredrik Sjöberg, som nådde en stor publik med sin Augustnominerade bok "Flugfällan" (Nya Doxa 2004), ger nu ut några av sina bästa och mest omtalade essäer i bokform. Under titlar som bl a "Gladporr för feminister", "Koffeinets kulturhistoria" och "Världens mest omskrivna skärgård" döljer sig lättillgängliga och underhållande texter om vår naturhistoria i vid mening. Åtskilligt handlar om sex, annat mer om naturen och den biologiska mångfalden. I urvalet finns också några naturpolitiskt viktiga texter, som "Det läsbara landskapet och dess analfabeter". Essäerna i boken har tidigare varit publicerade i Svenska Dagbladet, BLM, Res Publica, Sveriges Natur och andra tidskrifter. De är alla omisskännliga i stilen, underhållande och lärorika.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

2022-07-24

Betyg

Flera böcker av Fredrik Sjöberg har lästs. I denna essäsamling, Den utbrände kronofogden, är det som vanligt hos Sjöberg. Ett stort antal spännande och kloka essäer om vitt skilda saker. Man känner sig klok i hans sällskap.

Kenneth Olausson

2012-08-15

Betyg

När det är mulet väder - meteorologiskt eller på annat sätt - är det uppiggande att läsa Fredrik Sjöbergs essäer om stort och smått. Mest stort, faktiskt. Och riktigt pigg blir man (dvs i vart fall jag) av hans ironiska, och för den delen medkännande, lustmord på religionens dumheter och vanföreställningar.