Den unge Stalin

Korgosse. Poet. Prästseminarist. Bank-rånare. Bolsjevik. Förförare. Gangster. Sjörövare. Revolutionär. Son. Make. Pappa. Mördare. Den unge Stalin är den häpnadsväckande berättelsen om en alldeles speciell ung man - på en gång lärdomsljus och ligist - som föddes som son till en skomakare och slutade som "den röde tsaren", en mästerlig politiker och en oöverträffad massmördare. I denna andlöst spännande skildring får vi lära känna en ung terroristledares hemliga och kringflackande liv - än befann han sig i någon europeisk storstad, än i det arktiska Sibirien. Simon Sebag Montefiore tränger djupt in i Stalins mordiska psyke och skildrar ingående hans relationer till sina föräldrar och vänner, till Lenin och till sina många älskarinnor. Här får vi följa hur den lille pojken blev till den röde tsar vars paranoida blodtörst skulle dominera det sovjetiska imperiet. Boken, en uppföljare...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

Peter Johansson

2019-02-23

Betyg

Fantastiskt intressant bok! Lärde mig enormt mycket. Montefiore har en förmåga att skriva och levandegöra historia på ett fenomenalt sätt. Högsta betyg!

J

Jonas Utterström

2012-05-10

Betyg

Montefiore gör en aldrig besviken. Inte lätt att komma in på livet på mannen som ansåg att "Sanningen skyddas av en bataljon av lögner".

M

Mary G

2011-08-17

Betyg

Ibland var boken lite tungrodd men det är fantastiskt att kunna bibehålla läsarens intresse genom en sådan här tegelsten. Montefiore har lagt ner ett digert arbete på den här boken vilket märks både i språk och innehåll.

Heidi Karlsson

2011-04-08

Betyg

Jag har väldigt varierande intryck av denna bok. Den är fascinerande, skrämmande, intressant, seg, spännande och rörig.