En ung kvinna blir brutalt misshandlad och lämnad att dö. Polisens försök att hitta gärningsmannen misslyckas. Av en slump möter Will Trent vid ett besök i fängelset en intern som säger sig känna igen mördarens tillvägagångssätt. Överfallet är identiskt med det han själv dömdes för åtta år tidigare. Han har hela tiden hävdat att han är oskyldig och nu är det uppenbart att mördaren fortfarande går fri.Will Trent gräver djupare i fallen och snart går det upp för honom att han måste lösa det gamla fallet först för att hitta mördaren. Nästan ett årtionde har gått - minnen har bleknat, vittnen försvunnit, bevis gått upp i rök. Utan Sara Linton, rättsläkare och Wills partner i jobbet och livet, är han chanslös. Men ju mer han får reda på om fallet desto närmare hans privatliv kommer det, med förödande konsekvenser."Hon har förmågan att skriva intelligenta polisdeckare med humor och värme,...
Slaughter är oöverträffad! Denna deckare läser man med hjärtat i halsgropen. Svår att lägga ifrån sig innan det fruktansvärda slutet uppenbarar sig. Här skildras också ett våld mot kvinnor så fasansfullt att hela kroppen drar ihop sig vid läsningen. Av författarens efterskrift verkar det dessvärre som om det också är trovärdigt. Till det hemska och spänningen bjuder Slaughter också på människoskildringar och relationer som griper tag om hjärtat! Har du den minsta dragning åt deckarhållet, så läs denna!
Den tionde delen i Will Trent-serien. En kvinna attackeras och lämnas att dö, tillvägagångssättet är exakt som ett fall för tio år sedan. Will Trent och Sarah Linton kan inte blunda för likheterna mellan fallen, men klockan tickar. Kommer de hitta mördaren innan han tystar ännu en kvinna?
Wow! Det här blev minsann en ordentlig resa, eller ska jag kalla den för berg och dalbana?! Slaughters två serier, Grant County och Will Trent, vävs samman med Sara som den gemensamma nämnaren. Jeffery Tolliver dyker oväntat upp; Den som läst Grant County-serien känner honom som polis och Saras mördade före detta man. Jeffrey står för berättandet i dåtid.
Starka och trovärdiga karaktärer, inte alla så omtyckta får jag tillstå utan att avslöja för mycket. Spännande och mycket genomtänkt story, med Slaugheters överraskningsmoment som hon är så otroligt bra på! Är du ute efter en grymt bra thriller som räcker en stund, så är Den tysta kvinnan en bok för dig. Skulle dock inte rekommendera att läsa dem fristående, det ger mycket mer att ha huvudpersonernas bakgrundshistoria!
2020-10-31
Det är en otäck bok med (589 sidor) som har ett kort slut, det är svårt att läsa om grymt våld mot kvinnor. Vill man ha en underhållande bok, välj något annat. Betyg 2,5.