Den tysta flickan

Høeg, Peter

| 2007

Flag from sv

94


Kasper Krone är cirkusartist med en enorm skatteskuld som gjort honom efterlyst i flera länder. Men han har också terapeutiska och synska utförsgåvor, han kan höra folks själstillstånd av den musik som omger dem. En dag kommer han i kontakt med en tioårig flicka, KlaraMaria, som är helt omgiven av tystnad. När hon så plötsligt försvinner börjar han leta efter henne, för han förstår att det är något mycket speciellt med hennes tystnad. Snart blir han varse att han inte är den ende som är på jakt efter henne. Precis som i Fröken Smillas känsla för snö väver Peter Høeg i Den tysta flickan skickligt samman en kriminalhistoria med geopolitiska komplotter och metafysik, miniessäer om musik med drastiskhumor och biljakter. Peter Høeg är ett världsnamn i litteraturen, efter sitt genombrott med Fröken Smillas känsla för snö.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2016-01-18

Betyg

Jag har verkligen gillat tidigare böcker av Peter Høeg men den här kädnes alldeles för rörig för mig. Gillade inte heller all koppling till hur andra "låter#

Josefine Ejebjörk

2012-02-01

Betyg

Man måste vara mer koncentrerad när man läste The Quiet Girl jämfört med Fröken Smillas känsla för snö, den här boken var längre från verkligheten, men intressant huvudkaraktär.

E

Elisabeth Andersson

2011-04-12

Betyg

Gillade verkligen Fröken Smillas känsla för snö och hade hoppats på fler läsvärda böcker av författaren, men den här var plågsam att ta sig igenom...

Marianne Strandberg

2010-10-17

Betyg

Bitvis rätt bra, men ganska svårbegriplig.

Stig Svåren

2010-08-12

Betyg

Titeln borde varitt : Kejsarens nya kläder och betyget borde varit 0.

Helena S

2010-06-15

Betyg

Konstig, mycket konstig

Lotta Berling

2009-10-03

Betyg

"lika elegant är (...) stilarna - som glider fram över himlen som lätta sommarmoln."
"upplever jag medan jag läser, och ofta, en läslycka"
Så skriver Mats Gellerfelt och Jan Kjaerstad om Den tysta flickan - och jag undrar: Har vi läst samma bok?! Boken som jag läste hade en bra sida - den första - och sedan förvandlades texten snabbt till något som mest likande en riktigt dålig B-actionfilm.