Den tusende gången : en berättelse om sexuellt utnyttjande

Lytsy, Anna

| 2003

Flag from sv

238


Från att hon var en liten flicka till tidiga tonår utsattes Ulrika Olson för sexuella övergrepp av sin far. Han dömdes till fyra och ett halvt års fängelse sedan Ulrika polisanmält honom vid tjugo års ålder. Den tusende gången är den skakande berättelsen om de övergrepp hon utsattes för, om polisutredning och rättegång, om ångest, fysiska men och missbruk. Ulrika Olson lever idag med sambo och barn och har brutit den onda cirkeln av missbruk. Hon har gjort en lång resa genom minnen och känslor. Detta är hennes egen historia som är fruktansvärd, men samtidigt skrämmande allmängiltig. Som bilagor finns även domen mot Ulrikas far, sjukjournaler från hennes barnläkare samt ett avskedsbrev skrivet vid ett självmordsförsök. Den tusende gången är Ulrika Olsons berättelse, tolkad och nedskriven av frilansjournalisten och författaren Anna Lytsy.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Hemsk berättelse ur verkligheten

Betyg

En stark trea. Plus i kanten för att hon vågar och vill berätta om hur ärrad hon blev av sina upplevelser som barn. Det är lätt hänt annars i denna typ av biografi att slutet blir en hyllning till en personen själv. Här vågar man istället visa på hur självdestruktiv hon blev som vuxen..

Emma Ask-Tindberg

2012-01-15

Betyg

Hemsk berättelse men inte skriven för att jag skulle läsa den. Hoppades för mycket i texterna fram och tillbaka

Lisa Johansson

2011-08-22

Betyg

En fruktansvärd bok där författaren verkligen har valt att beskriva övergreppen i detalj och hur hela hennes värld rasade samman och förstörde henne inifrån. Inget för dom känsliga.

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Otäck historia där man hela tiden undrar varför inte omgivningen reagerade-

M

Maria Stensson

2010-05-11

Betyg

Så otäck att man nästan inte klarade av att läsa ut hela boken. Fruktansvärt och vidrigt.

Betyg

Tycker det är jobbigt att läsa om barn som far illa. Därför slutade jag med det för några år sedan!