Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi

Hegg, Per Olof

| 2009

Flag from sv

4


- Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat? - Går det att förvandla rött vin till vitt? - Hur undviker man att bearnaisesås skär sig? - Hur gör man gammalt bröd färskt igen? DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN. Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier ? vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk. DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok