Den svarta linjen

Det finns i Sydostasien, någonstans mellan kräftans vändkrets och ekvatorn, en annan linje. En svart linje utmärkt av kroppar, av skräck och av blod.  Jacques Reverdi, gammal sportdykningsmästare, arresteras i Malaysia anklagad för att ha knivmördat ett antal unga kvinnor. I Paris förstår journalisten Marc Dupeyrat att han här har material för att skriva en sensationell artikel, ja kanske till och med en roman. Besatt av seriemördarens förbryllande personlighet försöker Marc närma sig honom och vinna hans förtroende.  För att väcka mördarens nyfikenhet ger sig ut för att vara en ung kvinna, Elisabeth ? och för att ge henne ett ansikte använder han bilden av en ung modell, Khadidja. Så småningom går Reverdi med på att brevväxla med Elisabeth från sitt fängelse i Malaysia. Bit för bit avslöjar han sina hemligheter, och lockar därmed Marc på en resa till Sydostasien i...

Linda Abramsson

2014-09-26

En ganska otäck historia och känslan av obehag finns genom hela boken. Välskriven och skulle varit väldigt spännande om den inte hade svävat ut i alltför omfattande beskrivningar och fakta emellanåt. Den får bara en trea av mig tack vare att den blev för långrandig.

E H

2014-03-06

Mycket ruskig och spännande bok!! Spännande miljö. Rått och briljant!

Emma Poucette

2012-07-11

Mycket spännande och fakta-rik, om än något läskig fakta... blev dock väldigt besviken på slutet.

Maria Falk

2010-11-30

Mycket spännande och kuslig. Kryper in under skinnet.

Jonas Zejlon

2009-07-16

Den svarta linjen var en mycket trevlig överaskning för mig! Efter att ha läst Thomas Harris böcker och gillat dem skarpt såg jag snabbt likheter i Grangés bok.

Likheterna manifesterar sig främst i den brutalitet som förekommer i böckerna. Det är mycket blod och en ständig känsla av obehag. Dock kan jag inte hindra mig från att vända blad då jag hela tiden förundras över mördarens psyke och man vill veta mer om denne störda individ, på samma sätt som med Harris frontfigur, Hannibal Lecter.
Dock är bokens huvudperson även han intressant ur ett psykologiskt perpektiv på ett sätt som fröken Starling inte kunde leva upp till.

Grangés bok är måhända inte lika smart som Harris' böcker, men ändock mycket läsvärda för oss som gillar psykologisk skräck.

Dessutom kan jag utlova en vändning i boken som man är helt oförberedd på! Denna bok är dock inte för de klenmagade eller känsliga.

S

Solveig Perklen

2009-05-03

Rå, onödigt grym och blodig. Läste ut av ren envishet. Tycker boken är vedervärdigl och undra vad författaren var ute efter.
Men det finns förståss läsare för den här typen av bok också eftersom det finns många som gillar explicita våldsfilmer.