Den svarta boken

Rankin, Ian

| 2017

Flag from sv

15


»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« | Lotta Olsson, DN »Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT En av årets tre bästa deckare enligt Bengt Eriksson, Borås tidning. Då en nära kollega blir brutalt överfallen dras John Rebus in i ett fall som inbegriper en hotellbrand, en oidentifierad kropp och en sedan länge bortglömd natt av skräck och mord. Förföljd av farliga gestalter ur det förflutna och plågad av de kodade hemligheterna i sin kollegas anteckningsbok måste Rebus få ihop bitarna i det mest komplexa och förvirrande av pussel. Men det är inte alla som vill att pusslet ska lösas - kanske inte ens Rebus själv ... Den svarta boken är den femte romanen i den hyllade serien om kommissarie John Rebus och ges nu för första gången ut på svenska, i översättning...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Banan

2019-10-10

Betyg

Den här hade jag svårt att riktigt ta till mig. Ganska ointressant plot och tämligen rörig. Däremot gillar jag verkligen John Rebus, så jag får se denna som ett olycksfall i arbetet av Rankin.

E

Ewa H

2017-11-05

Betyg

Kul att möta kommissarie Rebus i en tidigare version, det här är den femte i en lång serie. Några tidigare Rankin-deckare är nu översatta till svenska. En Rebus-älskare blir inte besviken! Möjligen är en rekommendation att inte göra några längre avbrott i läsandet, det blir svårt att hålla alla namn i intrigen levande.