Den stora bankhärvan - Finansparet Hagströmers och Qvibergs uppgång och fall

Neurath, Carolina

| 2011

Flag from sv

59


Finansmännen Mats Qviberg och Sven Hagströmer befann sig på Karolinska Institutets tvåhundraårsjubileum i Stadshuset fredagen den 27 augusti 2010, när de fick varsitt identiskt sms från HQ Banks nye ordförande: "Kom till kontoret omedelbart. Katastrof." En dryg vecka senare fanns inte HQ Bank - det bolag de tillsammans byggt upp och ofta kallade ett av sina barn. Bara några månader tidigare hade Sven Hagströmer och Mats Qviberg skålat för tjugo års lyckat samarbete. På finansmarknaderna undrade alla hur det kunde gå så snett för Sveriges mest välansedda finanspar. Historien om HQ Banks långa uppgång och tvära fall präglas av färgstarka karaktärer. Förutom de två förmögna mediekära grundarna Hagströmer och Qviberg med den höga svansföringen, figurerar också den fartblinde tradingchefen som sades räkna snabbare än datorer. Den tafatte vd:n som var rädd för Mats Qviberg. Och den kloka kvinnan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Berger

2013-10-28

Betyg

Bra research och betydligt mer spännande än en deckare.

Anders Nilsson

2013-08-26

Betyg

Ett bra reportage.

Marko Krejic

2012-11-19

Betyg

En intressant bok om vad som hände kring HQ bank och varför det gick som det gick. Dock får man en känsla av att författaren är väldigt kritisk och negativt inställd mot huvudmännen i HQ (vilket kanske är rätt). Tycker att den borde ha varit lite med objektiv.

M

Malin Larsson

2012-09-22

Betyg

Har ännu inte läst klart boken. Hade nog hoppats på lite mer spänning :)

Helena Wennergren

2012-07-25

Betyg

Boken får en fyra i betyg, främst tack vare sättet som historien berättas på. Neurath skriver på ett enkelt och lättförståeligt sätt, men ibland blir det enkla språket lite för enkelt.

J

Jesper Åström

2012-04-09

Betyg

Väldigt intressant men känns lite tunn på något sätt. En stark 3a dock.

Maria Bennet

2011-12-07

Betyg

En riktigt välskriven rysare!

Michael X

2011-11-06

Betyg

Bra reportagebok om succébankens fall., fr.a. om hur styrningen gick åt skogen (men jag saknade närmare beskrivning av den verksamhet som ledde till den gigantiska förlusten).