Den sovande nymfen är den andra delen i en bästsäljande italiensk deckarserie som vunnit såväl läsarnas som kritikernas hjärtan. En välskriven bladvändare där vi återigen får stifta bekantskap med den färgstarka kriminalkommissarien Teresa Battaglia som utkämpar ett privat krig mot sin alzheimersjukdom.I en isolerad dal i de italienska Alperna återfinns en målning med titeln Den sovande nymfen. Det visar sig att den är målad med blod från ett mänskligt hjärta. Kommissarie Teresa Battaglia och inspektör Massimo Marini kopplas in på fallet som fullkomligen exploderar när ett nytt offer upptäcks."Ovanlig, drömsk och vacker italiensk deckare som till största delen utspelar sig i en liten, isolerad dal /.../ Det är andra boken i en planerad trilogi, och den är ännu bättre än debuten Blommor över helvetet. /.../ Den sovande nymfen är framför allt en kärleksfull sorgesång över...
Dramatik, lite skräck, kärlek, passion och ett mustigt språk som ger fina beskrivningar av både människor och miljöer. Det här är en både spännande och härlig läsupplevelse! Jag är inte riktigt säker på att jag hängde med i alla släktled till slutet, men det spelar ingen roll, det är bra!
2021-08-29
Har läst cirka 25 böcker i år, detta är den absolut bästa. En fantastisk spännande intrig som spänner överlång tid med väldigt bra personskildringar av både huvudpersonen Kommissarie Teresa Battaglia och hennes närmaste man Massiomo Marini som båda har sina demoner att strida mot
2020-10-31
Det är helt okey bok. Den första boken i serien var riktigt bra, i den här är det något som saknas och drivit fattas och bitvis är den seg.
2020-10-27
Kommissarie Teresa Battaglia är tillbaka och jag måste säga att mina förväntningar var skyhöga efter den första i serien Blommor över helveteten då den var så otroligt bra. Teresas privatliv är fortfarandet rätt mycket i fokus men i den här boken tar även hennes kollega Massiko Marini rätt mycket plats.
Intrigen är mycket skickligt uppbyggd och väldigt spännande, de korta kapitlen sveper förbi men jag tycker inte att drivet är detsamma som i ettan.
Tyvärr måste jag säga att jag inte alls tyckte att den här kom upp i samma styrka trots att det är lika speciell och huvudkaraktärerna är de samma, så saknas det något.
Trots allt tycker jag att du ska läsa den här boken, den är annorlunda och den är oerhört spännande. Den håller dig på sträckbänken, tvisterna och vändningar enormt genomtänkta och såväl miljö- och personbeskrivningarna fascinerar mig.
Spänning på riktigt hög nivå i ett långsamt och nervkittlande tempo.