Den som vässar vargars tänder

Rydberg, Carina

| 2006

Flag from sv

375


"Obegripligt hur det började. Men när han tänkte efter var det som om det inte hade någon början, som om allt varit självklart och skoningslöst.   Som om de varit utvalda.   Det var så hon brukade säga: du och jag. Det är vi. Ingen annan kan förstå oss."  Den som tänker detta är Jannis, och det handlar om honom och hans tvillingsyster Sonya. Det är alltså inte författaren själv som är huvudperson i Carina Rydbergs nya roman, som i Den högsta kasten och Djävulsformeln. Här har vi istället en fiktiv berättelse, en modern tragedi, och som sådan ansluter den till hennes tidigare romaner, främst Osalig ande och Nattens amnesti. Men känslan av ödesdrama, av ett obevekligt skeende styrt av ohanterliga krafter, är samtidigt något som går igen i alla Carina Rydbergs berättelser.                ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

L A

2016-02-24

Betyg

En av de sämsta böcker jag någonsin läst. Tappade räkningen på hur många gånger jag somnade med boken i handen

Lars Martinsson

2015-06-23

Betyg

Hade med hårdare redigering kunnat vara ett Vertigo-släpp. Mörk och vämjelig utöver det förväntade. Får Rydbergs tidigare produktion att blekna.

Betyg

Hon är en skicklig författare, Rydberg.Den här boken är otäck och man kan inte lägga den i från sig. Det är inte en thriller och nog inte heller en spänningsroman. Det är en roman om människors ondska, tillvarons besatthet och frustration - ja, eländiga människoöden i en helt vanlig svensk nutid.

Blommiga Barbro

2013-06-08

Betyg

Välskriven men jag gillar inte boken eller dess karaktärer!

M

Märta Fohlin

2013-04-20

Betyg

Obehaglig men spännande och bra.

M

Mats Sigfridsson

2012-06-26

Betyg

Carina Rydbergs bok överaskar mig klart positivt. Boken handlar om ett syskonpar som svetsas samman från tidiga bardomsår. En syskonkärlek som inte är riktigt vad den borde vara. Otäck stämmning i hela boken där man anar att något hemskt skall ske eller redan har skett eller kanske både och. Bra skriven med ett djup som jag inte förväntat mig. En svag 4:a

cecilia westman

2011-11-27

Betyg

Obehaglig bok som jag inte läst slut om det inte varit för att det var en "bokklubbsbok"

Elin Stenblom

2011-02-20

Betyg

Otäck historia om ett syskonförhållande som går över gränsen.

Cindy Kempe

2011-01-10

Betyg

Riktigt hemsk och skrämmande. Gav mig illamående och ont i magen. Plus för välskriven, hon kan verkligen förmedla de känslor hon vill! Däremot kanske en lite väl magstark bok för min del.

L

Lisa Abramowicz

2010-12-26

Betyg

Välskriven och bra men väldigt obehaglig. Rekommenderas att inte läsa för sent på natten.

S

Sara .

2010-08-05

Betyg

Typisk deckare. Segt med den stereotypisk sexualitet, kvinnan blir utnyttjad och hatisk mot sig själv i stället för mannen. Mannen blir också hatisk mot kvinnan. Läst det för många gånger förut. En svag trea.

M

Maria Stensson

2010-07-29

Betyg

Konstig och otäck

Patricia B

2009-11-11

Betyg

Vilket ointressant dravel.

RoseMari Frennberg

2009-10-04

Betyg

Fruktansvärt otrevlig bok!

Tommy Sundberg

2009-09-29

Betyg

Märklig historia. Jag förstår inte vad Rydberg vill ha sagt med den.

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Hela tiden har denna kusliga roman en obehaglig underton som får dig att vända sida snabbar eoch snabbare för att få veta mer.